vineri , 5 martie 2021 3:57 pm
Iasi booked.net
-1°C

Intervenții pentru deszăpezirea orașului

Date fiind precipitațiile sub formă de ninsoare din noaptea de 10 spre 11 ianuarie și din dimineața zilei de astăzi, 11 ianuarie, direcțiile și societățile municipale s-au mobilizat pentru ca Municipiul Iași să fie afectat cât mai puțin de vremea de iarnă.

În cursul nopții de 10 spre 11 ianuarie, în tura dintre orele 20.00 și 8.00, SC Citadin SA, companie care asigură și coordonarea Comandamentului de Iarnă al Municipiului Iași, a intervenit cu trei autocamioane, 12 sărărițe, un buldoexcavator cu cupă, un încărcător frontal, șapte tractoare, 23 de muncitori și un șef de traseu. Echipele SC Citadin SA au utilizat 72 de tone de clorură de sodiu pe toate traseele, precum și două tone de clorură de calciu în zona centrală și pe străzile betonate din Bucium.

Astăzi, 11 ianuarie, în tura dintre orele 8.00 și 20.00, SC Citadin SA continuă să intervină cu 10 autocamioane, nouă sărărițe, trei buldoexcavatoare cu cupă, un încărcător frontal, șase tractoare, 22 de muncitori și opt șefi de trasee, în special în zonele spitalelor și în cartierele Păcurari, Centru, Sărărie, Copou, Smârdan și Tătărași. În stocurile SC Citadin SA mai sunt 3.619 tone de clorură de sodiu și 22 de tone de clorură de calciu.

Echipajele Poliției Locale patrulează în permanență și transmit societăților municipale situațiile care necesită intervenții punctuale.

Pentru acțiunile de deszăpezire din această iarnă SC Citadin SA, SC Servicii Publice SA, SC Salubris SA și SC Compania de Transport Public SA au la dispoziție, în total, 190 de utilaje și autovehicule, precum și circa 400 de angajați. Din numărul total de autovehicule și utilaje, 116 sunt ale societăților comerciale ale municipalității, iar restul sunt contractate de Citadin SA, urmând să fie utilizate în funcție de vreme, potrivit unui comunicat de presă trimis redacției.

Date de contact și telefoane utile:

  • Problemele legate de starea drumurilor din municipiu pot fi sesizate la numărul de telefon al SC Citadin SA 0232.236.000.
  • Pentru eventualele probleme apărute pe trotuare sau zone pietonale este disponibil numărul de telefon 0232.270.223 al SC Salubris SA.
  • Și SC Servicii Publice SA are program de permanență, iar eventualele probleme pot fi sesizate la numărul de telefon 0232.267.392.
  • Eventualele probleme legate de circulația mijloacelor de transport public pot fi sesizate la numerele de telefon ale SC CTP SA 0232.267.772 și 0800.110.427, pe pagina de internet a companiei http://sctpiasi.ro și pagina de Facebook https://www.facebook.com/ctpiasi.
  • De asemenea, Dispeceratul Poliţiei Locale poate fi contactat la numărul de telefon 0232.232.099, la sediul din str. Bucium, nr. 30, sau prin e-mail la adresa: politialocalais@yahoo.com.

Recomandări

Intervenții în forță pentru deszăpezirea orașului

Direcțiile și societățile municipale s-au mobilizat exemplar pentru ca Municipiul Iași să fie afectat cât …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *