sâmbătă , 15 mai 2021 10:34 pm
Iasi booked.net
-1°C

Intervenții la limită ale pompierilor ISU în mai multe localități din județ

Pompierii ISU Iași au fost nevoiți să intervină în mai multe localități din județul Iași pentru a stinge o serie de incendii. În mai multe localități din jurul municipiului Iași au avut loc unele incendii extrem de puternic, notează BZI.

Situații extreme la finalul săptămânii trecute în unele localități din județul Iași. Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Iași au fost solicitați în ultimele zile în mai multe situații în localitățile din județ. Pompierii ieșeni au intervenit la finalul săptămânii trecute pe un teren viran din municipiul Iași, zona Canta, pentru stingerea unui incendiu de deșeuri. În incendiu au ars aproximativ 1.000 de kilograme de deșeuri. Conform celor de la ISU Iași, cauza probabilă de producere a incendiului a fost folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul. Angajații ISU Iași au intervenit și în alte situații din județ. De la începutul anului și până în prezent, pompierii ieșeni au intervenit și în alte situații din județ.

Pompierii ISU au intervenit și în alte localități din județul Iași în ultimele zile. O astfel de intervenție a fost cea din zona comunei Scobinți, pe un teren viran din localitate.

Un echipaj din cadrul Secției de Pompieri Târgu Frumos a intervenit în localitatea Scobinți, pentru stingerea unui incendiu de gunoi menajer. În urma incendiului au ars aproximativ 300 de kilograme de deșeuri diverse, 300 de metri pătrați de vegetație uscată și 10 metri de gard din lemn. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise”, au menționat reprezentanții ISU Iași.

Un echipaj de stingere cu apă și spumă, un echipaj de descarcerare și un echipaj de prim-ajutor SMURDdin cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași au intervenit pe aleea Profesor Ioan Simionescu. S-a intervenit în urma producerii unei explozii urmate de incendiu la un post de transformare a energiei electrice din cadrul rețelei publice de distribuție. În urma incendiului au ars 20 de litri de ulei din transformator și au fost deteriorate transformatorul electric și 3 uși de acces. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost un transformator defect ori suprasolicitat”, au mai spus cei de la ISU Iași, potrivit bzi.ro.

Un echipaj din cadrul Secției de Pompieri Târgu Frumos a intervenit în municipiul Pașcani, aleea Sportului, pentru stingerea unui incendiu de deșeuri.

În urma incendiului au ars aproximativ 100 de kilograme de deșeuri menajere și parțial pubelă de depozitare. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise”, au mai spus cei de la ISU Iași.

De asemenea, alte echipaje din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași au intervenit în localitatea Valea Lungă, din comuna Holboca, pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată. În urma incendiului a ars vegetația uscată pe o suprafață de aproximativ 5.000 de metri pătrați. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise. În ultima perioadă au avut loc mai multe situații neprevăzute în localitățile din zona metropolitană Iași.

În data de 27 martie 2021, un echipaj din cadrul Secției de Pompieri Târgu Frumos a intervenit în localitatea Brăești, pentru stingerea unui incendiu produs la o casă de locuit. În urma incendiului a ars coșul de fum pe o lungime de aproximativ 2,5 metri. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coșul de fum necurățat de funingine”, au mai spus cei de la ISU Iași.

În plus, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiu, pe strada Canta. Angajații ISU au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la un apartament. În urma incendiului au ars aproximativ două kilograme de deșeuri și o ușă. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost fumatul în locuri nepermise. Pompierii au intervenit și în alte localități din județul Iași.

S-a intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la o casă de locuit. În urma incendiului au ars aproximativ 2,5 metri de planșeu din lemn și s-au degradat soba cu acumulare de căldură și aproximativ 3 metri pătrați de perete. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost sistemul de încălzire defect”, susțin reprezentanții ISU Iași, potrivit sursei citate.

Recomandări

Neamț: pompierii au găsit într-un canal cadavrul unei bătrâne

Prin apel la 112, pompierii au fost chemați să intervină pentru scoaterea unei bătrâne căzută …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *