miercuri , 1 decembrie 2021 10:02 pm
Iasi booked.net
-1°C

Institutul Regional Oncologic Iaşi printre beneficiarii a două autospeciale pentru programul de screening al cancerului de col uterin

Ministerul Sănătăţii a achiziţionat opt unităţi mobile pentru depistarea cancerului de col uterin, complet utilate şi dotate, care vor facilita accesul la programul de screening pentru femeile din zonele defavorizate. Valoarea proiectului este de 47.000.000 de euro.

“Autospecialele vor fi livrate către şapte centre naţionale în săptămâna 20-24.08.2018, urmând ca ulterior finalizării procedurilor de înmatriculare şi stabilirii cadrului general de funcţionare, să se înceapă campanii regionale de testare”, se arată într-un comunicat de presă trimis, miercuri, de Ministerul Sănătăţii.

Unităţile sanitare care vor beneficia de campania naţională pentru depistarea cancerului de col uterin şi care vor beneficia de autospeciale sunt: Institutul Oncologic Prof. Dr. Ion Chiricuţă Cluj-Napoca; Spitalul Clinic Judeţean Mureş; Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă “Pius Brînzeu” Timisoara; Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova; Institutul Regional Oncologic Iaşi; Institutul Oncologic Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu Bucureşti; Institutul Naţional Pentru Sănătatea Mamei şi Copilului “Alessandrescu-Rusescu” Bucureşti.

“Dezvoltarea programelor de prevenţie şi creşterea capacităţii de screening sunt obiective importante ale Programului de guvernare. Politicile de sănătate promovate de Guvern pun accent pe depistarea şi tratarea unor boli cu morbiditate şi mortalitate mare, care au costuri mari de îngrijre şi ale caror şanse de vindecare sunt mult mai mari, dacă sunt depistate la timp”, se mai arată în comunicatul de presă.

Recomandări

Amenajările specifice Sărbătorilor de Iarnă, în curs de finalizare

Primăria Municipiului Iași este în curs de a finaliza amenajările specifice Sărbătorilor de Iarnă. Aprinderea …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *