miercuri , 20 februarie 2019
Iasi booked.net
-1°C

Inspectorii municipalităţii au aplicat amenzi de 78.000 de lei agenților economici ieșeni

În urma controalelor efectuate în a doua jumătate a lunii mai la agenţii economici ieşeni, inspectorii municipalităţii au întocmit 54 de procese verbale de contravenţie, aplicând amenzi în sumă de 77.990 de lei.

Astfel, 24 de amenzi în sumă de 55.800 de lei au vizat lipsa autorizaţiilor de funcţionare sau, după caz, nerespectarea obiectului de activitate sau lipsa vizei autorizaţiei. Expunerea mărfurilor în afara spaţiilor de vânzare a atras acordarea a 19 amenzi în valoare de 9.500 de lei, în timp ce 8 amenzi în sumă de 9.900 de lei au fost aplicate pentru lipsa contractelor de folosinţă a domeniului public. Nerespectarea unor somaţii de salubrizare a terenurilor şi spaţiilor verzi a fost sancţionată cu amenzi de 700 de lei în cazul unei asociaţii de proprietari de pe str. Sucidava nr. 9, respectiv 590 de lei pentru proprietarul unui teren din al. Tudor Neculai nr. 50. De asemenea, o amendă de 1.500 de lei a fost aplicată pentru neanunţarea unei intervenţii la reţeaua de apă de pe bd. Nicolae Iorga nr. 1.

În acelaşi interval de timp, 14 – 31 mai 2018, inspectorii primăriei au emis 41 de somaţii, dintre care 24 au vizat prezentarea actelor de funcţionare de către agenţii economici. De asemenea, prin intermediul a două somaţii a fost solicitată ridicarea unor autovehicule de tonaj mare sau avariate staţionate pe domeniul public. Necesitatea salubrizării spaţiilor verzi şi a unor terenuri virane a făcut obiectul a 10 somaţii, cum a fost cazul situaţiilor constatate la asociaţia de proprietari de pe str. H. Şendrea nr. 13, precum şi în zonele str. I. Bacalu nr. 1A, stradela Sf. Andrei nr. 7, str. I. Creangă nr. 2-4, str. Donos nr. 2A, str. I. Lozonschi nr. 19, str. Prof. Inculeţ nr. 2. În fine, 5 somaţii au fost emise pentru refacerea domeniului public afectat de intervenţii la reţeaua publică de gaz (str. C.Negri, str. Minervei nr. 2, str. Bălţi nr. 3, str. Petre Ţuţea, str. V. Alecsandri nr. 7-11).

Recomandări

Operație la Iași cu cel mai performant robot folosit în chirurgia spinală (VIDEO)

Medicii de la Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. N. Oblu” Iași au făcut prima …

One comment

  1. Da , frumos, bravo.Calcati si pe Closca 8 ca poate ne scapati de unul care face catering si ne otraveste aerul cu mirosul infect. Cum s-a putut acorda autorizatie ( cu toate ca nu cred ca are) pentru catering intr-un bloc de locuinte??? Dar probabil, totul e posibil…cetateanul n-are nici o valoare, doar sa fie jumulit de taxe…incolo suntem zero in ochii autoritatilor…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *