joi , 2 decembrie 2021 9:01 am
Iasi booked.net
-1°C

Inspectoratul Școlar Județean Vaslui va fi evaluat

Activitãtile Inspectoratului Scolar Judetean Vaslui (ISJ) si ale Casei Corpului Didactic (CCD) Vaslui, precum si cele ale acelorasi institutii din celelalte judete din tarã, vor fi evaluate de Ministerul Educatiei Nationale si de echipe de audit extern.

Potrivit vremeanoua.ro, anuntul a fost fãcut zilele trecute, în cadrul unei videoconferinte organizate de ministrul Educatiei, Monica Anisie. De asemenea, aceasta a anuntat cã îsi doreste <profesionalizarea managementului școlar> si cã va organiza examene pentru cei care vor sã fie inspectori scolari generali (n.r. o perioadã de timp s-a renuntat la examenele pentru inspectori). Contactat telefonic, inspectorul scolar general, prof. Gabriela Plãcintã, a declarat cã varianta examenului este cea mai bunã, din punctul sãu de vedere, însã în ceea ce priveste evaluãrile anuntate de minister, momentan nu stie nimic concret.

Subiectele abordate în cadrul videoconferintei de ieri au vizat inventarierea problemelor curente din învãtãmântul preuniversitar si managementul inspectoratelor scolare, respectiv situatia unitãtilor de învãtãmânt preuniversitar în care vor fi organizate sectii de votare pentru alegerile din 10 noiembrie. În cadrul acestei videoconferinte, ministrul Monica Cristina Anisie a informat cã, în perioada imediat urmãtoare, activitatea fiecãrui inspectorat scolar judetean si activitatea Caselor Corpului Didactic vor face obiectul unei evaluãri. „Asa cum am anuntat si în declaratiile mele de presã, acest mandat este dedicat elevilor. În centrul preocupãrilor mele va fi binele copilului. De asemenea, doresc si degrevarea profesorilor de componenta birocraticã a activitãtii, astfel cã la începutul sãptãmânii viitoare vom lansa în consultare publicã un proiect de debirocratizare. În acest scop, la nivelul Ministerului Educatiei Nationale va fi înfiintatã o comisie formatã din cadre didactice si reprezentanti ai partenerilor sociali. Aceastã comisie va analiza propunerile tuturor celor interesati de existenta unui sistem de învãtãmânt performant”, le-a spus ministrul Monica Cristina Anisie, inspectorilor scolari judeteni.

Evaluarea anuntatã nu îl sperie pe inspectorul scolar general al ISJ Vaslui, ba dimpotrivã, considerã cã e ceva normal: “Într-adevãr, a fost un scurt anunt cu privire la faptul cã inspectoratele scolare judetene si casele corpului didactic vor fi evaluate, dar nu ni s-a spus cum, nu stim în ce va consta aceastã evaluare si în ce perioadã va fi. Principalul subiect de discutie al videoconferintei a fost pregãtirea scolilor care vor gãzdui sectiile de votare pentru scrutinul de duminicã. Momentan nu stim mai multe despre aceste evaluãri. Însã, ce putem spune e cã o evaluare anualã o facem si noi directorilor si inspectorilor. Am fost evaluati, am obtinut calificative, totul s-a încheiat conform graficului. Cum noi organizãm inspectii tematice, frontale, controale în institutii, asa si ministerul îsi rezervã dreptul de a evalua inspectoratele si de a avea inspectii tematice. Nu e ceva anormal, noi am mai avut inspectii pe discipline, sunt uzuale”, a declarat inspectorul scolar general, prof. Gabriela Plãcintã.

Recomandări

Ceremonie de deschidere a noului an şcolar 2021 – 2021

Având în vedere că astăzi, 13 septembrie 2021, a început noul an şcolar 2021 – …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *