vineri , 3 decembrie 2021 10:46 pm
Iasi booked.net
-1°C

INSP recomandă, pentru noul an școlar, ca doar elevii din anii terminali și ciclul primar să vină zilnic la cursuri

Autoritățile sanitare  au o serie  de  recomandări cu  privire   la  noul an școlar: elevii din anii terminali și cei din ciclul primar să vină la școală zilnic, iar ceilalți să învețe 50% online și 50% cu prezență fizică la școală.

”INSP-ul recomandă, în special pentru școlarii din clasele 0-4, pentru cei din clasa a VIII-a și clasa a XII-a, așa cum a fost și anul acesta, să fie favorizați în acest proces și, dacă este posibil, să fie prezenți zilnic la școală”, a declarat dr. Alexandra Cucu, directorul Centrului Național de Evaluare și Promovare a Sănătății (CNEPSS) din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică, potrivit protv.ro.

Dr. Alexandra Cucu a  mai precizat  că la  o astfel de  structură a cursurilor ,  în care copiii din ciclul primar și cei din anii terminali, clasele a VIII-a și a XII-a vin zilnic la școală, iar „ceilalți vin jumătate din timpul normal de lucru, e posibil ca în unele dintre școli să fie necesare și spații suplimentare”.

Recomandări

Modul cum vor funcționa școlile săptămâna viitoare

În conformitate cu precizările oferite astăzi de Ministerul Eudcației și Ordinul comun Ministerul Educației (5.338/01.10.2021) …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *