joi , 20 ianuarie 2022 8:51 pm
Iasi booked.net
-1°C

Informații noi despre Varianta de Ocolire a municipiului Bârlad

Una dintre cele mai utile centuri din Moldova este fãrã îndoialã centura/varianta de ocolire a municipiului Bârlad. Legãtura dintre cele douã capitale (Bucuresti si Chisinau) se realizeazã pe relatia fostului coridor pan-european IX/Creta/Helsinki, actualmente reteaua secundarã de transport european.

Legãtura Bucuresti-Focsani-Bârlad-Chisinãu are de suferit în zona de sud a Moldovei ca urmare a lipsei unei variante de ocolire a zonei construite din municipiul Bârlad, relatează vremeanoua.ro.

„Transportul greu de mãrfuri ce se desfãsoarã prin cea mai accesatã si aglomeratã vamã din Estul României (vama Albita din judetul Vaslui) este îngreunat în zona Bârladului, zecile de camioane cu mãrfuri din si spre Republica Moldova, Rusia si implicit Asia pierd chiar si 20-30 minute la tranzitarea municipiului. Având în vedere aceste disfunctionalitãti si blocaje, construirea unei variante de ocolire a Bârladului este necesarã.

În calitate de activist civic si de viitor consilier onorific al Ministerului Transporturilor, am întrebat recent în discutiile oficiale de la MT si CNAIR în ce stadiu se aflã centura Bârladului. Conform celor mai recente date (decembrie 2019) promisiunea directorului CNAIR Sorin Scarlat, a fost cã la începutul lunii ianuarie 2020 va avea loc dezbaterea publicã a Raportului de Mediu la proiectul tehnic al centurii Bârlad. Ulterior, la finele lunii ianuarie 2020, va fi emis acordul de mediu la V. O. Bârlad astfel ca, din luna martie 2020, sã vedem activitate în teren si constructia centurii Bârlad sã înceapã. Pe anul 2020 existã alocare bugetarã corespunzãtoare respectiv 48,670 milioane de lei fãrã TVA. În calitate de viitor consilier onorific al Ministrului Transporturilor voi supraveghea la implementarea corectã si transparentã a acestui obiectiv important pentru municipiul Bârlad!”, a precizat bârlãdeanul Adrian Covasnianu, dr. în geografie care, din iulie 2020, va fi consilier onorific al Ministrului Transporturilor.

Recomandări

Incendiu la anexa unui restaurant din Bârlad

Detașamentul de pompieri Bârlad a intervenit cu trei autospeciale de stingere cu apă, o ambulanță …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *