vineri , 14 august 2020 7:37 am
Iasi booked.net
-1°C

Informații despre Elena Ceaușescu pe care multă lume nu le știe

Deși a fost Prima Doamnă a țării, Elena Ceaușescu a deținut și funcții importante. A fost vicepremier, dar și cercetător științific cu carte de muncă, astfel că lună de lună primea salariu: unul de la Guvern, altul de la Institutul de Cercetări Chimice din București (ICECHIM). 

A urmat trei clase primare și într-a IV-a a fost declarată repetentă. Și-a dat seama că școala nu este pentru ea, astfel că, după ce a lucrat o vară-două la câmp, și-a părăsit satul natal pentru București, unde a stat cu fratele ei Gogu și soția acestuia, Adela.

Primul ei serviciu a fost ca muncitoare necalificată într-o fabrică de produse farmaceutice. Ceva mai târziu și-a găsit, prin relațiile fratelui ei, un post de ucenică la fabrica de textile Jaquard.

După război, Elena a devenit laborantă la un laborator chimic. După 1937, când a intrat în Partidul Comunist, viața acesteia a început să se schimbe încet-încet.

În 1945, Elena Ceaușescu  s-a angajat ca secretară la Ministerul de Externe însă a fost demisă pentru incompetență, scrie click.ro.

Această situație era văzută ca incompatibilă cu calitatea ei de soție a unui personaj de seamă al conducerii de partid, cum era pe atunci Nicoale Ceaușescu, drept pentru care, la ordin, s-a înființat, în cadrul Facultății de Chimie Industrială, la Institutul Politehnic din București, un curs fără frecvență pe care l-a urmat. Așa a dobândit titlul de inginer chimist.

Recomandări

Primarul ieșean care elogiază comunismul pe Facebook: “Ceaușescu v-a facut oameni mari!”

Mihai Balan, primarul PSD din comuna Barnova, Judetul Iasi, a facut o postare miercuri, 17 iulie, pe …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *