sâmbătă , 25 mai 2019
Iasi booked.net
-1°C

INFERN în Grecia: 74 de morți și 188 de răniți în incendiile de vegetație. Imagini apocaliptice (FOTO/VIDEO)

Dezastrul din Grecia capătă proporții apocaliptice. Cel puțin 74 de oameni au murit și 188 au fost răniți în incendiile necontrolate de vegetaţie care au devastat luni împrejurimile Atenei, potrivit bbc.com. Majoritatea victimelor au fost prinse în capcană de flăcări în sectorul localităţii balneare Mati, aflată la 40 km nord-est de Atena. Autorităţile elene au declarat 3 zile de doliu naţional.

 

Bilanțul incendiilor de vegetație din regiunea Attica, situată în apropiere de Atena, a ajuns la cel puțin 74 de morți, conform ultimei informări venite de la autorități.

O aeronavă C-27 J Spartan a Forţelor Aeriene, configurată pentru stingerea incendiilor, precum şi o aeronavă C-130 Hercules, pentru sprijin logistic, dar şi personal, pregătite pentru a interveni în cazul incendiiilor din Grecia, ministrul Apărării Mihai Fifor asigurându-l pe omologul elen Panos Kammenos de disponibilitatea Armatei române de a sprijini autorităţile de la Atena.

Președintele Klaus Iohannis a transmis condoleanțe Greciei. Președintele României a adresat, marți, condoleanțe Președintelui Republicii Elene și familiilor îndoliate, ca urmare a tragicelor incendii de vegetație care au cuprins, începând cu ziua de 23 iulie, regiunea Attica, soldate cu regretabile pierderi de vieți omenești, printre care și copii, răniți și importante pagube materiale.

Premierul grec Alexis Tsipras şi-a scurtat o vizită în Bosnia-Herţegovina pentru a reveni de urgenţă în Grecia. El a sugerat că unele incendii ar fi fost declanşate de piromani.

În Grecia merg în vacanţă şi mulţi români, dar nu există indicii că ar fi avut de suferit. Marți, a intrat în vigoare un cod de ploi, și furtuni puternice, însoțite de grindină.Scena tragediei este regiunea Attica, din care fac parte Atena, numeroasele suburbii ale Capitalei şi portul Pireus. Primul incendiu a fost semnalat luni, în apropiere de Kineta, o staţiune aflată la 50 de kilometri vest de Atena. Flăcările s-au răspândit cu o repeziciune uimitoare, schimbându-şi rapid direcţia, alimentate de vântul violent şi uscat.

Foto: REUTERS

Localnicii vorbesc despre înfricoşătoare perdele de foc, care se întindeau pe distanţe de până la şase kilometri.

Al doilea focar a izbucnit, independent, în Mati, un sătuc situat la 30 de km nord-est de Atena, în zona Rafina, populară printre turiştii greci, mai ales pensionari. Dar tot acolo sunt şi multe tabere pentru copii.

Într-o curte din Mati au găsit echipele de pompieri 26 de trupuri încleştate, bărbaţi, femei şi copii care se ţineau în braţe. Muriseră la doar 20-30 de metri de mare.

Au încercat din răsputeri să ajungă la apă, dar fumul i-a sufocat, iar zidul de flăcări i-a ajuns din urmă.

 

Sursa: Realitatea.net

Recomandări

O nouă destinație de vacanță! A fost lansat primul zbor charter din Iași către Hurghada, Egipt (FOTO)

Aeroportul Internațional Iași și Christian Tour, cel mai mare operator de chartere din România, au …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *