sâmbătă , 24 august 2019 8:41 am
Iasi booked.net
-1°C

Indicatorii tehnico-economici pentru spitalul regional de urgență Iași au fost aprobați de Guvern

Executivul a aprobat, ieri, prin Hotărâre de Guvern, indicatorii tehnico-economici pentru spitalul regional din Iași, care ar urma să aibă 850 de paturi și 19 săli de operații.

Pașii următori sunt depunerea cererii de finanțare la Bruxelles, licitația și demararea construcției spitalului, afirmă ministrul Sănătății. Sorina Pintea a ținut să sublinieze că “Nu putem spune că acest Guvern, PSD-ALDE, a blocat construcția spitalelor regionale.”

“Am aprobat prin Hotărâre de Guvern indicatorii tehnico-economici pentru spitalul regional Iași. Spitalul va avea 850 de paturi și 19 săli de operații. Pașii următori sunt depunerea cererii de finanțare la Bruxelles, licitația și demararea construcției spitalului. Spitalul va funcționa ca spital de urgență de nivel înalt”, a anunțat ministrul Sorina Pintea.

“Costul este de 500,3 milioane de euro. Guvernul României are la dispoziție (fonduri europene în actualul exercițiu financiar – n.red.) 150 de milioane de euro. De aceea am decis să facem spitalul în două etape (a doua etapă în exercițiul financiar următor, 2021-2027, n.red.). Era normal să căutăm soluții de finanțare adecvată. În acest exercițiu de finanțare, această sumă nu poate fi suplimentată”, mai spune Sorina Pintea.

Ministrul Sănătății susține că nu se pune problema pierderii sumei de 150 de milioane de euro, din actualul exercițiu financiar, pentru cele 3 spitale regionale – Iași, Cluj și Craiova, scrie hotnews.ro.

“Dimpotrivă, în etapa următoare de finanțare vom avea la dispoziție mai mulți bani pentru construcția spitalelor. Aceste spitale sunt necesare”, a declarat Sorina Pintea.

“Aceste spitale sunt în programul de guvernare și ne vom ține promisiunea. Guvernul PSD-ALDE a fost primul care a făcut demersuri reale pentru construirea lor. Nu putem spune că acest Guvern, PSD-ALDE, a blocat construcția spitalelor regionale”, a afirmat Sorina Pintea.

“Spre deosebire de alte guverne, noi nu închidem spitale”, a ținut să sublinieze Sorina Pintea.

Recomandări

Artista Ana Adam expune la Iași la finalul acestei luni

Borderline Art Space găzduiește pentru prima dată la Iași expoziția artistei timișorene Ana Adam, curatoriată …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *