luni , 18 octombrie 2021 2:17 pm
Iasi booked.net
-1°C

Incidente la protestul sindicaliștilor Sanitas din fața Prefecturii: o infirmieră de la Pneumo a leșinat (FOTO/VIDEO)

Sindicaliștii SANITAS Iași au ieșit în această dimineață, la protest în fața Prefecturii. Ei spun că legea salarizării a creat haos în spitalele ieşene, întrucât mulţi angajaţi primesc mai puţini bani faţă de luna trecută.

 

O delegație de sindicaliști a înmânat prefectului o listă cu revendicări și nemulțumiri, anunțând că pe 4 mai va fi declanșată greva generală în cazul nerezolvării solicitărilor. Reprezentantul Guvernului în teritoriu a promis să înainteze lista factorilor de decizie din Executiv.

Nu au lipsit incidentele la protest: unei infirmiere de la Pneumoftiziologie i s-a făcut rău și a leșinat în timpul manifestației. Imediat i s-a acordat primul ajutor, însă starea sa nu s-a îmbunătățit, astfel că a fost chemată o ambulanță SMURD.

Cei aproximativ 150 de protestatari au scandat: „Dacă tot nu dați, măcar nu ne luați!”, „Vrem sporul înapoi!”, „Rușine să vă fie!”.

Liderul Sanitas Iaşi, Iulian Cozianu, a spus că salariaţii din sistemul medical nu doresc altceva decât revenirea la veniturile din luna ianuarie.

 

Recomandări

Accident rutier produs pe DN 24B

Secția de pompieri Huși a intervenit cu o autospecială de stingere echipată cu modul pentru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *