luni , 17 mai 2021 4:41 am
Iasi booked.net
-1°C

Închisoare cu suspendare în cazul accidentului oribil de la ieșire din Ruginoasa

Un bărbat din judeţul Neamţ, şofer de tir, care a provocat un accident rutier mortal în judeţul Iași, a fost condamnat la doi ani şi şase luni de închisoare cu suspendare.

Bărbatul a fost găsit vinovat de ucidere din culpă, fără să fi comis vreo neregulă de ordin rutier. Accidentul a avut loc în 2014, pe 22 octombrie, la ieşirea din localitatea Ruginoasa înspre Costeşti.

Cum s-a petrecut accidentul

O roată dublă a unui autocamion plin cu lemne, condus de către bărbatul din Neamț, s-a desprins din prezoane, lovind violent două vehicule care circulau regulamentar în spatele tir-ului.
Una dintre roţi a fost proiectată în parbrizul unui autoturism BMW, iar cealaltă într-o maşină Hyundai. La volanului BMW-ului se afla un tânăr de 38 de ani din Iaşi, care a murit.
Anchetatorii au ajuns la concluzia că vinovat de accident a fost şoferul maşinii grele, care nu a strâns corespunzător piuliţele de prindere a roţilor ansamblului auto pe care îl conducea şi nu a verificat ulterior gradul de strângere al acestora.
La șase ani de la producerea cumplitului accident, șoferul de tir din Neamț a fost condamnat la doi ani și șase luni de închisoare cu suspendare.

Peste două zile se va pronunța decizia definitivă în acest caz.

 

 

Recomandări

Accident în Bucium

Un accident rutier s-a produs aseară, în apropiere de Iași. Un TIR s-a răsturnat în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *