marți , 11 august 2020 9:54 am
Iasi booked.net
-1°C

Începe proiectarea lucrărilor de reabilitare şi modernizare a esplanadei Teatrului Naţional

Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a informat, vineri, că a semnat contractul de servicii de proiectare a lucrărilor de reabilitare şi modernizare a esplanadei Teatrului Naţional “Vasile Alecsandri”.

Potrivit sursei citate, proiectarea lucrărilor de reabilitare şi modernizare a esplanadei Teatrului Naţional va fi făcută în cel mult două luni de SC Trust AVB SRL, în baza unui contract în valoare de 142.800 lei.

Documentaţia tehnică va viza parcul dintre instituţia de cultură şi Catedrala Mitropolitană, cu o suprafaţă de 9.744 metri pătraţi. Studiul de fezabilitate al proiectului de reabilitare şi modernizare a esplanadei a fost aprobat de consilierii locali în şedinţa din 28 iunie 2019. Potrivit studiului, valoarea totală a investiţiei este estimată la aproape 50 milioane lei, din care construcţiile şi montajul reprezintă circa 44 milioane lei, iar durata estimativă de execuţie a lucrărilor la 12 luni.

Primarul Mihai Chirica declarat că municipalitatea nu va construi o parcare subterană în zonă. Astfel, edilul nu doreşte creşterea traficului rutier în zona centrală şi pentru ca să nu afecteze vegetaţia existentă.

Din studiul de fezabilitate reiese că lucrările vor include demolarea fântânilor existente şi realizarea unor fântâni şi construcţii anexe în conformitate cu normele şi exigenţele actuale în construcţii. Totodată, vor fi modernizate aleile şi trotuarele, mobilierul urban, iar instalaţiile şi finisajele vor fi refăcute integral. Pentru facilitarea accesului persoanelor cu dizabilităţi accesul la Teatrul Naţional se va realiza şi prin trepte, dar şi prin rampe, racordul dintre diferitele niveluri ale scuarului teatrului se va realiza prin scări, dar şi prin rampe cu panta de 8%, iar accesul în parcul teatrului se va face prin alei în pantă sau la acelaşi nivel.

Pentru persoanele cu deficienţe de vedere, sistemul de afişaj al istoricului zonei şi plăcile comemorative vor fi scrise şi în sistem Braille.

Recomandări

Primele șapte comedii ușoare pentru oameni triști, piesa recentă a dramaturgului Ștefan Caraman, se joacă pe Scena 6

Teatrul Național Iași continuă seria spectacolelor-lectură începută la finalul anulului 2019, în cadrul proiectului Lecturi³, în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *