Începe Festivalul Operelor Independente la Ateneul din Iași

Date:

Spectacolul experiment „Extrinsec”, în regia lui Adonis Tanţa, va deschide, sâmbătă, cea de-a doua ediţie a Festivalului Operelor Independente, eveniment organizat de Ateneul din Iaşi.

Directorul Festivalului Operelor Independente, Alexandru Petrescu, a declarat că spectacolul va pune accentul pe om „în singurătatea şi intimitatea lui”. Conform declaraţiilor sale, în cadrul acestui spectacol se va cânta muzică veche românească.

Potrivit programului, duminică, în cea de-a doua zi a Festivalului Operelor Independente, ieşenii vor putea urmări spectacolul clasic „Nunta lui Figaro”, în regia lui Tiberius Simu. Spectacolul „Îndrăgostiţii cu acelaşi nume”, în regia Inei Hudea, un spectacol de 55 de minute, este bazat pe opera „Bastien şi Bastienne” de W.A. Mozart şiva fi prezentat luni publicului, scrie agerpres.ro.

Pe data de 22 mai, va putea fi urmărit spectacolul „Icoane de la Ţară”, în regia lui Daniel Pralea Blaga. Tot pe data de 22 mai va putea fi urmărit şi spectacolul „Motanul încălţat”, în regia lui Daniel Pralea Blaga, care va avea loc de la ora 19,00, în Sala Mare de Spectacole „Radu Beligan”.

Pe 23 mai va avea loc spectacolul „O noapte furtunoasă”, în regia lui Daniel Pralea Blaga.

În cadrul festivalului se va putea urmări şi spectacolul clasic „Don Giovanni”, în regia Andei Tăbăcaru, reprezentaţia fiind programată pentru 24 mai, în Sala Mare de Spectacole „Radu Beligan”.

Un alt spectacol important este şi „Oedipe pe înţelesul tuturor”, un spectacol lecţie, după un concept de Ştefan Ignat, acesta fiind programat pe data de 25 mai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare newsletter

Popular

Mai multe articole
Recomandate

Pensionarii ieșeni primesc tichete sociale cu ocazia Sărbătorilor de Paști

Cu ocazia Sărbătorilor de Paști pensionarii ieșeni vor primi...

500 de detectoare de fum și monoxid de carbon sunt montate gratuit în județul Iași

Departamentul pentru Situații de Urgență și  Inspectoratul General pentru Situații...

IȘJ Iași organizează o nouă simulare a examenelor naționale în perioada 17-19 aprilie 2024

Simulări ale Evaluării Naționale vor susține și 8.000 de...