vineri , 3 decembrie 2021 9:56 pm
Iasi booked.net
-1°C

Încep lucrările de modernizare a zonei de agrement C. A. Rosetti

În cursul zilei de ieri, 6 mai, primarul Mihai Chirica a semnat ordinul de începere a lucrărilor prevăzute în cadrul proiectului cu finanțare europeană „Reabilitare şi modernizare zona de agrement C. A. Rosetti”.

Lucrările vor fi executate în cel mult 24 de luni de SC Con Ted Company SRL contra unei sume de 6.135.287,64 lei, fără TVA (7.300.992,29 lei, cu TVA). Contractul de lucrări cu firma menționată a fost semnat luni, 4 mai.

Proiectul „Reabilitare şi modernizare zona de agrement C.A. Rosetti” are o valoare totală de 13.928.129,86 lei, cu TVA (circa 2,9 milioane de euro) și este finanţat european în baza Programului Operaţional Regional – Axa 4 – Obiectivul specific 4.2: Reconversia şi refuncţionalizarea terenurilor şi suprafeţelor degradate, vacante sau neutilizate din muncipiile reşedinţă de judeţ.

Contractul de finanțare europeană aferent proiectului a fost semnat de primarul Mihai Chirica și directorul Agenției pentru Dezvoltare Regională Nord – Est, Vasile Asandei, pe 14 noiembrie 2019.

Proiectul se derulează pe o perioadă totală de 36 de luni şi presupune înfrumuseţarea zonei de agrement C. A. Rosetti, incluzând reconversia şi refuncţionalizarea a 17.912 metri pătraţi de teren neutilizat.

În acest scop vor fi demolate clădirile aflate într-o stare avansată de degradare existente pe terenul respectiv, vor fi modernizate căile de acces și amenajate alei pietonale, precum și spaţii verzi (prin defrişarea vegetaţiei existente, modelarea terenului, plantarea cu plante perene şi gazonarea suprafeţelor, inclusiv plantarea de arbori şi arbuşti).

De asemenea, vor fi create facilităţi pentru recreere pe terenurile amenajate (zone speciale pentru practicarea sportului, locuri de joacă pentru copii), va fi instalată o reţea de Wi – Fi cu acces public, vor fi instalate sisteme de supraveghere video și elemente de mobiler urban (bănci, coşuri de gunoi, toalete ecologice, suport de parcare pentru biciclete), vor fi făcute racordări la reţelele de utilitate publică, precum şi sisteme de irigaţii şi iluminat pentru spaţiile amenajate.

Recomandări

Municipalitatea ieșeană este pregătită și mobilizată pentru sezonul de iarnă 2021 – 2022

Primarul Mihai Chirica a dispus încă din luna septembrie direcțiilor și societăților din subordine începerea …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *