luni , 18 octombrie 2021 2:46 pm
Iasi booked.net
-1°C

Încep investiții imobiliare ce pot atinge pragul de un 1 miliard euro

Anul 2020 va consemna demararea a trei mari proiecte urbanistice care se preconizează a fi cele mai mari investiții din acest domeniu din ultimii ani la Iași.

Este vorba despre extinderea complexului Palas, construirea Silk District (la pachet cu extinderea ERA) și proiectul de la fosta fabrică Nicolina. Cumulat, cele trei investiții pot atinge (și chiar depăși) pragul de 1 miliard de euro, informează apix.ro.

Primele două proiecte menționate sunt într-un stadiu avansat, în timp ce în cazul Nicolina încă se așteaptă actualizarea Planului Urbanistic Zonal. Surse din piață spun că noul proprietar (Constantin Duluțe) pregătește un proiect care să concureze, cel puțin pe alocuri, cu Palas și Silk.

Extinderea Palas (atât în zona actualului complex, cât și în zona Sf. Andrei) va primi, luna aceasta, avizul unic de la Consiliul Județean (CJ) și, ulterior, va putea fi aprobată în plenul Consiliului Local. Dezbaterile din luna decembrie 2019 au determinat modificări ale proiectului: investitorul (Iulius Real Estate) a renunțat la două turnuri și la extensia Palas Mall pe esplanada Teatrului Luceafărul. Lucrările la componenta principală a proiectului ar putea demara în primăvară, în condițiile în care de câteva luni în zonă au loc excavări și cercetări arheologice.

Complexul de clădiri UBC Campus din zona Sf. Andrei

În ceea ce privește extinderea în zona actualului complex Palas, proiectul este în aceeași fază de autorizare cu cel din zona Sf. Andrei și, cel mai probabil, lucrările ar putea începe tot în primăvară. Cumulat, cele două investiții înseamnă 335 milioane euro, după cum a anunțat, anul trecut, compania IULIUS.

Recomandări

Se instituie carantina zonală în comuna Probota (15,07)

Având în vedere că în comuna Probota (15,07) riscul epidemiologic este foarte ridicat in circumstanțe …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *