miercuri , 19 ianuarie 2022 12:46 am
Iasi booked.net
-1°C

Încă un primar din Botoșani s-a stins din viață! Edilul din Vorniceni a murit pe treptele spitalului la care mersese pentru un consult

Un primar din Botoșani a murit pe treptele spitalului la care mersese pentru că se simțea rău.

Este vorba despre edilul local din Vornicei, Botoșani. Toader Leampăr, de 57 de ani, a fost consultat de asistente, pentru că singurul medic disponibil își terminase programul. Primarul s-a prăbușit la ieșirea din unitatea medicală, după ce a suferit un stop cardiorespirator.

Asistentele și infirmierii din spitalul din Săveni au încercat să îi acorde primul ajutor și, totodată, au sunat la 112. A intervenit astfel un echipaj de la ambulanța Săveni, dar tot cu asistent, iar apoi a venit de la Botoșani un echipaj de terapie intensivă mobilă al SMURD.

În ciuda eforturilor de resuscitare, pe durata unei ore, primarul Toader Leampăr nu a putut fi salvat. A murit în urma unui stop cardiorespirator.

Spitalul din Săveni se confruntă cu o gravă criză de medici. Potrivit botosaninews.ro, unitatea medicală are în prezent doar doi medici, pensionari. Unul dintre ei este în concediu, iar celălalt asigură doar turele de dimineață, pe secții. În urma intrării în concediu a unuia dintre doctori, activitatea la camera de gardă a fost suspendată.

Tragedia s-a petrecut la câteva săptămâni distanță de decesul primarului din Corni, Dorel Dorneanu, survenit în urma unui accident casnic.

Recomandări

O gravidă din Focșani a pierdut sarcina în luna a șaptea, după ce s-a înjunghiat în abdomen

O gravidă în luna a şaptea a ajuns în stare gravă la Unitatea de Primiri …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *