luni , 21 iunie 2021 4:47 am
Iasi booked.net
-1°C

“Încă 11 luni se călătoreşte cu cartea de identitate în şi dinspre Regatul Unit”

Românii pot călători încă 11 luni cu cartea de identitate în şi dinspre Regatul Unit, iar pe parcursul acestui an vor fi aflate schimbările în privinţa vizelor, paşapoartelor, zborurilor şi asigurărilor medicale, a anunţat agenţia de turism J’Info Tours, care începe o informare lunară a turiştilor în ceea ce priveşte documentele şi condiţiile în care aceştia vor călători începând de sâmbătă, 1 februarie, în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord.

“Deocamdată nu este niciun motiv de îngrijorare privind documentele de călătorie, nu trebuie schimbate de pe o zi pe alta din cauza Brexitului, ci doar dacă ele au expirat. Până la 31 decembrie 2020, orice cetăţean român poate călători spre şi dinspre Regatul Unit ca şi până acum, doar cu cartea de identitate”, a declarat Carmen Pavel, preşedintele J’Info Tours.

Regatul Unit nu va mai face parte din Uniunea Europeană. Acordul de retragere a Marii Britanii din UE, aşa cum a fost ratificat miercuri de Parlamentul European, prevede o perioadă de tranziţie până la sfârşitul anului. În această perioadă, Marea Britanie şi Uniunea Europeană vor negocia detaliile aşa-numitei tranziţii comerciale, care se va aplica începând cu 1 ianuarie 2021.

”Vom informa periodic, prin newslettere, pe site-ul companiei, email-uri şi telefonic, pe toti clienţii nostri, precum şi pe cei care ne cer informaţii, dacă există schimbări în privinţa documentelor şi condiţiilor de călătorie în ţările Regatului Unit al Marii Britanii (Anglia, Scoţia, Ţara Galilor) şi al Irlandei de Nord”, a adăugat Carmen Pavel.

Aceasta le recomandă românilor care îşi programează o călătorie în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord după 1 ianuarie 2021 să verifice data de expirare a paşaportului şi, dacă este necesar, să îl reînnoiască înainte de 1 ianuarie 2021.

”Dacă până în prezent aţi călătorit doar cu cartea de identitate şi aveţi programată o călătorie în ţările Regatului Unit, după 1 ianuarie 2021, este bine ca, în noiembrie sau începutul lui decembrie 2020, să vă faceţi un paşaport şi să vă informaţi la Direcţia Generală de Paşapoarte de ce acte aveţi nevoie pentru eliberarea lui”, spune reprezentantul agenţiei de turism.

Ea le recomandă turiştilor să se informeze în agenţie despre asigurările de călătorie valabile în Regatul Unit, de la 1 ianuarie 2021. “Nici dacă vom călători în Marea Britanie după 31 decembrie 2020, nu trebuie să ne îngrijorăm cu privire la conditii. Va fi o perioadă de tranziţie şi vom afla pe parcursul acestui an ce schimbări vor fi în privinţa vizelor, paşapoartelor, zborurilor, asigurărilor medicale în funcţie de ce se negociază între Regat şi Uniunea Europeană”, a mai spus preşedintele J’Info Tours, Carmen Pavel.

Recomandări

Cartea de identitate electronică va fi obligatorie pentru călătoriile în străinătate

Cartea de identitate electronică va fi obligatorie, deoarece fără ea cetățenii nu vor mai putea …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *