joi , 9 decembrie 2021 4:17 pm
Iasi booked.net
-1°C

In zona CIRIC va fi construit un nou HOTEL cu RESTAURANT

Primăria Iași a pus în dezbatere publică un proiect despre care s-a mai discutat în trecut, dar asupra căruia au fost aduse unele modificări: este vorba despre amenajarea unui restaurant și un complex hotelier pe malul Ciricului.

Omul de afaceri Florin Onofrei are la dispoziție un teren de peste 5.100 mp, suprafață formată din două parcele care se află în vecinătate, dar nu și lipite una de alta. În prezent, gradul de ocupare a terenului cu diverse construcții este de 13%, respectiv: pergole, restaurant și o magazie.

După implementarea proiectului, suprafața construită se va tripla.

„Construcțiile aflate pe amplasament sunt din anii 1980-1984 și se află în stare proastă, prezentând semne de degradare. Terenurile cu care se învecinează direct amplasamentul studiat sunt terenuri având folosința pădure. În zonă mai există alte construcții cu funcțiuni similare: loisir, restaurant, cazare tip hotel”, se arată în proiectul de Plan Urbanistic Zonal (PUZ).

Pe terenul din partea de sus a imaginii va fi amenajată o unitate de cazare, cu spații pentru întâlniri, cu o capacitate de 80 de persoane. Pe cealaltă suprafață, va fi construit un hotel cu spații pentru evenimente și conferințe, restaurant, cafenea și alte funcțiuni specifice.

În acest caz, capacitatea de cazare va fi de 180 de persoane, iar sălile de evenimente vor putea găzdui 350 de persoane. Ambele parcele vor avea fiecare o suprafață construită de 40%, cu alei și carosabil pe 35% și spații verzi pe 25%. În ceea ce privește regimul de înălțime, acesta a fost stabilit la maximum subsol/demisol, parter, 3 etaje și mansardă, respectiv o înălțime maximă de 21 metri. Dezbaterea publică va avea loc la sediul Primăriei pe 2 noiembrie.

Recomandări

Unde vor „sfârâi” micii pe grătare dați ieșenilor de Primărie

Sindicatele societăților din subordinea Primăriei organizează sărbătoarea de 1 mai începând cu ora 10 la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *