luni , 21 iunie 2021 3:45 am
Iasi booked.net
-1°C

În următoarele luni vom asista la un adevărat exod al medicilor de familie. În Marea Britanie vor fi remunerați de 8 ori mai bine

Sute de medici de familie vor emigra în Marea Britanie în următoarea perioadă, fenomen ce va afecta serios sistemul nostru de sănătate şi aşa șchiopătând.

Acest lucru este declarat de reprezentanţii medicilor, după ce statul englez a anunţat că va începe un amplu proces de recrutare în România. Aceștia oferă de până la opt ori mai mult decât câştigă un medic de familie la noi în ţară. Potrivit unui studiu recent, în anul 2030, doar un român din trei va mai avea medic de familie.

Se caută urgent 3.000 de medici de familie din Uniunea Europeană, care să preia cabinetele lăsate de medicii pensionari. România reprezintă principala sursă de selecție, din cauza diferenţei dintre veniturile din ţară şi ce oferă englezii.

Medicii care semnează contractul pe o perioadă de 3 ani vor fi ajutați ajutaţi să plece cu tot cu familie. Au apoi o perioadă de acomodare plătită cu 4 mii de lire sterline pe lună, salariul ajungând rapid la o valoare între 5500 şi 6500 de lire pe lună. În ţară, media este de 4000 de lei, pentru un doctor care face doar cabinet, nu şi gărzi în centre de permanență sau în spital. În ţară avem 11.000 de medici de familie, cu un deficit în zona rurală, deficit ce se va accentua semnificativ în perioada ce urmează.

Recomandări

ApaVital a încheiat un contract pentru serviciile de pază

Un nou contract de pază va fi derulat de compania ApaVital SA. Deocamdată, a fost …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *