joi , 28 mai 2020 4:11 am
Iasi booked.net
-1°C

În Spania, numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la 140

În întreaga lume, au fost înregistrate peste 92.000 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, dintre care 3.127 de decese.

Cea mai afectată rămâne China – ţara de unde a plecat virusul – cu peste 80.000 de cazuri de infectare şi peste 2.900 de decese.

Urmează Coreea de Sud, Iranul şi Japonia, iar în Europa, situaţia cea mai gravă este în Italia, cu peste 2.000 de cazuri şi 52 de decese.

Şi Germania a raportat, astăzi, încă 31 de cazuri de coronavirus, ceea ce ridică la aproape 190 numărul persoanelor infectate.

Virusul a ajuns şi în Ucraina, unde o persoană întoarsă din Italia a fost testată pozitiv.

În Spania, se înregistrează peste 140 de cazuri de infecţii cu coronavirus, iar autorităţile acordă o atenţie specială situaţiilor în care nu se cunoaşte originea contaminării. Şapte dintre pacienţi sunt în stare gravă, la terapie intensivă.

Numărul cazurilor de infecţii cu coronavirus creşte şi va ajunge la 150, dacă se confirmă şi ultimele 15 mostre analizate la această oră. Cel mai recent este al unui profesor de şcoală generală din Madrid. 13 dintre cazuri sunt în rândul angajaţilor din sistemul public de sănătate şi este posibil ca măsurile să se extindă în spitale prin analize suplimentare pentru toţi pacienţii cu pneumonii. Chiar în aceste condiţii Ministerul Sănătăţii de la Madrid spune că nu este o situaţie de contagiere fără control şi menţine nivelul de izolare privind alerta medicală cel mai jos din cele trei stabilite: cel mai grav este cel de generalizare care înseamnă transmisie fără identificare şi imposibil de controlat.

Centrul de Alerte şi Urgenţe Medicale a transmis astăzi că este posibil ca sistemul de sănătate publică să aibă de suferit întârzieri în anumite activităţi din cauza numărului crescut de controale ale persoanelor care au fost în contact cu cheie infectaţi. (Rador/ FOTO foreignpolicy.com)

loading...

Recomandări

Mesaj disperat al unei ieșence: „Avem mare nevoie de donatori de sânge care au avut Covid-19 pentru plasma necesară tratamentului!“

O ieșeancă postat pe pagina sa de Facebook un mesaj disperat, solicitând ajutorul tuturor celor …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *