joi , 13 august 2020 11:29 pm
Iasi booked.net
-1°C

În Postul Crăciunului, unii preoţi recomandă să nu accesăm reţele de socializare

A posti nu înseamnă doar să ne abţinem de la mâncare, ci şi de la Facebook. Este recomandarea preoţilor, care spun că este extrem de important să uităm de reţelele de socializare măcar până la Crăciun. O misiune aproape imposibilă pentru români. Majoritatea spun că pot trăi fără Facebook dacă există Instagram. 

A renunţa de tot la internet, în epoca tehnologiei, pare o misiune imposibilă pentru majoritatea tinerilor. În medie, un posesor de smartphone petrece mai bine de 4 ore pe zi cu ochii în ecran, de două ori mai mult decât recomandă specialiştii. Un obicei la care ar trebui să renunţăm, spun preoţii, măcar în perioada postului, informează observator.ro.

Preot JEAN ION, paroh la biserica Sfântul Vasile din Constanța: Tineretul ar trebui să țină post de la rețelele de socializare, ne răpesc destul de mult timp din viața noastră. Și eu am o rețea de socializare, și personală, și a parohiei, însă caut în această perioadă doar să dau informații ce țin de post.

Decalogul postului modern înseamnă, în primul rând, respectarea celor zece porunci religioase. Este extrem de important să fim atenţi şi la temele pe care le abordăm în discuţii. Bârfa, spre exemplu, alimentează alte păcate.

Recomandări

Un preot din Bacău a fost filmat în timp ce îşi bătea nevasta în plină stradă (VIDEO)

Într-o filmare publicata miercuri, 5 august, se vede cum un barbat agreseaza o femeie in …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *