marți , 19 ianuarie 2021 1:50 am
Iasi booked.net
-1°C

În lipsa stării de alertă, purtarea măștii în spațiile închise poate deveni obligatorie doar dacă se emite o lege specială

Renunțarea la mască, acum, ar fi prea devreme și prea periculos„, a afirmat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, într-o intervenție la Digi24.

Masca (în spațiile închise), igiena și distanțarea, rămân principalele măsuri de protecție împotriva răspândirii coronavirusului, a subliniat Raed Arafat.

Nerespectarea regulilor de prevenire poate să ducă la creşteri care sunt dincolo de controlul nostru şi să nu putem să mai stăpânim situaţia. Ne-am aşteptat la creşteri, toată lumea ştia că relaxarea aduce creşteri, dar depinde aceste creşteri cât de persistente sunt, cât de abrupte sunt şi care este impactul lor pe sistemul sanitar.”, a mai adăugat şeful DSU.

În lipsa acestui act administrativ, starea de alertă, nu am mai avea cum să obligăm pe nimeni să poarte mască în spațiile închise „decât dacă se emite o lege specială de port al măștii”, a explicat secretarul de stat în MAI.

Renunțarea la mască, acum, în contextul în care în spațiile închise încă există un risc major de transmitere, ar fi prea devreme și prea periculos.„.

Recomandări

Anunț de ultimă oră pentru elevi și părinți

Noul ministru al Educației, Sorin Cîmpeanu, a venit cu un anunț important pentru părinți și …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *