sâmbătă , 26 septembrie 2020 5:01 am
Iasi booked.net
-1°C

În conturile Poli Iași bate vântul! Selymes a decis de unul singur blocarea salariilor, fără să anunţe pe nimeni

Fotbaliştii Politehnicii Iaşi au avut parte de o surpriză uriaşă. Fără să-i înştiinţeze nimeni din conducere, elevii lui Flavius Stoican s-au trezit vineri dimineaţă, la o zi după ce ar fi trebuit să primească salariile pe luna octombrie, cu conturile goale. Mai surprinzător decât atât este faptul că decizia de blocare a salariilor a fost luată de către directorul sportiv Tibor Selymes, fără ca acesta să anunţe conducerea executivă, Comitetul Director, jucătorii sau antrenorii.

La fel de ciudat este faptul că decizia de blocare a salariilor a fost luată după victoria cu Astra şi nu după eşecurile anterioare. În plus, preşedintele executiv Adrian Ambrosie şi preşedintele Comitetului Director nu aveau habar, vineri dimineaţă, despre o astfel de decizie luată de unul singur de către directorul sportiv, scrie prosport.ro.

^

Ambrosie a reacţionat şi a precizat că o astfel de decizie nu poate fi luată pe genunchi, ci după consultarea preşedintelui executiv şi a membrilor Comitetului Director. În plus, oficialul ieşean spune că o măsură de blocare a salariilor trebuie anunţată în prealabil în vestiar, în faţa jucătorilor şi antrenorilor. Şi, foarte important, nu după un succes precum cel de pe terenul Astrei, care a readus optimismul şi o stare de spirit excelentă în vestiar.

”S-a mai întâmplat la acest club ca salariile să întârzie, dar, de obicei, se discută cu jucătorii înainte. În astfel de situaţii sunt informaţi mai întâi jucătorii şi stafful. Eu ştiu că într-un parteneriat, aşa cum este la clubul Politehnica, fiecare trebuie să-şi spună părerea. Ori în acest caz nu mi s-a cerut opinia, nu mi-am spus-o. Cred că asta cu blocarea salariilor a fost doar o declaraţie de presă, pentru că la noi la club nu este o astfel de decizie ca directorul sportiv să răspundă de situaţia clubului atâta timp cât există un preşedinte executiv şi membru fondator, un Comitet Director”, a declarat preşedintele Adrian Ambrosie, care nu crede că decizia a fost luată după meciul cu Craiova, aşa cum susţine Selymes: ”În primul rând această decizie trebuie comunicată în vestiar, asumată. În plus, nu cade într-un moment oportun, pentru că echipa vine după un meci câştigat în deplasare, la Astra. Dacă ar fi venit înainte, nu ar fi surprins pe nimeni. Nu cred că s-a luat această decizie după meciul cu Craiova, pentru că ar fi fost anunţată. Asocierea noastră în asta constă, în asigurarea stabilităţii financiare. Ne-am asociat pentru a asigura stabilitate financiară la club şi eu cred că aşa va fi. Va trebui să găsim soluţii pentru a nu crea tensiune în vestiar înaintea meciului cu FCSB”.

Flavius Stoican: ”Indiferent de situaţie, vom face totul să batem FCSB-ul”

La rândul său, antrenorul Flavius Stoican a declarat că nu se gândeşte la bani în acest moment, ci la meciul cu FCSB, la fel ca şi elevii săi. ”Nu cred că vor fi blocate salariile, mai cu seamă înaintea unui meci important cum este cel cu FCSB. Eu îmi doresc ca atmosfera să fie foarte bună în vestiar. Dar indiferent de situaţie, nu contează banii acum. Eu ştiu ce băieţi antrenez. Indiferent de probleme, vom face totul pentru a bate FCSB-ul. Nu ne-a informat nimeni despre acest lucru, dar repet, chiar dacă este vreo problemă, noi vom face tot posibilul să câştigăm cu FCSB. Am mai trecut prin astfel de momente, au fost întârzieri şi nu am avut nimic împotrivă atâta timp cât am fost înştiinţaţi”, a punctat Flavius Stoican.

Comitetul Director, apel către directorul general Horia Sabo

Prof. Leonid Antohi, preşedintele Comitetului Director al Politehnicii, a făcut un apel la directorul general Horia Sabo să asigure stabilitate financiară la club, aşa cum este stipulat în contract.

”Nu ştiam nimic despre acest lucru, nici noi, nici jucătorii. Directorul general Horia Sabo a declarat întotdeauna că va asigura stabilitate financiară, iar obligaţia echipei să obţină rezultate. Obiectivul stipulat în contract este clasarea în primele 9 poziţii, dar evident că ne dorim să intrăm în play-off. Rezultatul bun de la Astra ne dă speranţe că putem reuşi un final de toamnă bun şi o apropiere de play-off. Dar ca să pui condiţia că nu mai dai salariile dacă nu baţi FCSB, nu cade bine. Mai ales fără să anunţi acest lucru în vestiar. Comitetul Director face apel la respectarea reglementărilor din contracte, iar cele două entităţi să-şi respecte angajamentele. În sezonul trecut, jucătorii au stat o perioadă fără salarii, dar pentru a le asigura liniştea şi pentru a-i motiva în lupta pentru play-off, am intervenit cu prime de victorii”, a conchis preşedintele Leonid Antohi.

Nu mai sunt bani?

Dincolo de decizia de a nu le vira jucătorilor salariile în conturi, întrebarea care stă pe buzele tuturor celor din Copou este dacă sunt sau nu bani? Şi asta pentru că milionul din drepturile de televizare s-au epuizat recent, iar de acum încolo asigurarea stabilităţii financiare ar trebui să cadă în grija noului asociat Horia Sabo. Unele surse spun, însă, că directorul general nu ar avea cu ce să alimenteze conturile clubului, acesta părând să fie adevăratul motiv pentru blocarea salariilor, şi nu rezultatele slabe dinaintea victoriei cu Astra.

Cert este că până la amiază, în conturile clubului din Copou nu era niciun ban, contrar celor afirmate de Horia Sabo, ieri.

reclama adnow

Recomandări

Pancu de la Poli Iaşi: Venim după două înfrângeri ruşinoase, trebuie să adunăm puncte

Antrenorul formaţiei Politehnica Iaşi, Daniel Pancu, a afirmat, vineri, într-o conferinţă de presă, că echipa …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *