sâmbătă , 15 mai 2021 11:15 pm
Iasi booked.net
-1°C

În Bucureşti va fi deschis un muzeu al ororilor comunismului

Muzeul ororilor comunismului va fi înfiinţat în cadrul Palatului Parlamentului şi va prezenta crimele, abuzurile şi torturile trăite de poporul român în perioada 1945 – 1989.

Decretul pentru promulgarea Legii privind înființarea acestui muzeu a fost semnat de preşedintele Klaus Iohannis în data de 25 iulie. Legea a fost adoptată de Camera Deputaţilor în 26 iunie. Muzeul ororilor comunismului se va afla în subordinea Ministerului Culturii.

„Patrimoniul Muzeului se constituie din colecţii de piese şi documente realizate în colaborare cu Institutul de Studiere a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc, precum şi în colaborare cu alte instituţii publice, din piese provenind din transferuri, donaţii şi achiziţii”, prevede legea nr. 157/2019.

Muzeul va fi finanțat atât de la bugetul de stat, cât și din venituri proprii, donaţii şi sponsorizări, conform basilica.ro.

Recomandări

Din luna mai, ieșenii pot dona cu cardul în farmaciile Alphega pentru copiii vulnerabili susținuți de Hope and Homes for Children

Hope and Homes for Children, alături de comunitatea de farmacii independente Alphega și de Banca …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *