În 2020, în Vaslui se va închide o școală

Date:

De la anul, se va închide o școală din municipiul Vaslui. Este vorba despre cea din Rediu, unde au rămas prea puțini copii pentru a mai putea funcționa.

Elevii vor învăța la Școala Gimnazială din Brodoc și vor beneficia de transport gratuit. Anunțul a fost făcut de primarul Vasile Pavăl, în ultima conferință de presă de anul acesta, ca urmare a prezentării rețelei unităților de învățământ preuniversitar de stat și particular din municipiul Vaslui, pentru anul școlar 2020-2021.

“Am discutat cu toate unitățile școlare din cadrul municipiului nostru, mă refer la cele cu personalitate juridică. Am analizat situația din toate punctele de vedere pentru că sunt niște norme pe care trebuie să le respectăm, în special cu privire la numărul minim de elevi pe care trebuie să-l aibă o școală. Erau două unități cu semne de întrebare, dar am reușit să păstrăm același număr de unități cu personalitate juridică, cu o singură intervenție și anume la Școala nr. 1, care cuprinde și structurile din Rediu și Brodoc. Am hotărât ca elevii din Rediu să învețe la Brodoc pentru că acolo este o unitate școlară retehnologizată care dispune de spații adecvate pentru o bună desfășurare. Îi vom sprijini pe copii, le vom asigura gratuitate pe transport, vorbim de 2 km, astfel încât totul să se desfășoare așa cum trebuie”, a transmis primarul Vasluiului, Vasile Pavăl. Școala Brodoc a fost renovată prin fonduri europene – proiect derulat prin Primăria Vaslui. Localul este acum modern, cu săli de clasă luminoase, laborator de informatică, sală și teren de sport, oferind o atmosferă placută pentru derularea procesului de învățământ, informează publicația vremeanoua.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare newsletter

Popular

Mai multe articole
Recomandate

IȘJ Iași organizează o nouă simulare a examenelor naționale în perioada 17-19 aprilie 2024

Simulări ale Evaluării Naționale vor susține și 8.000 de...

Locuri de PARCARE scoase la licitație de către primăria IAȘI

Direcția Exploatare Patrimoniu organizează în data de 23 aprilie...

Bulevardul Socola va fi închis până pe 30 aprilie

În perioada 15-30 aprilie, între orele 08:00 – 18:00,...

O nouă proiecție video pe fațada BCU Iaşi

𝐁𝐢𝐛𝐥𝐢𝐨𝐭𝐞𝐜𝐚 𝐂𝐞𝐧𝐭𝐫𝐚𝐥𝐚̆ 𝐔𝐧𝐢𝐯𝐞𝐫𝐬𝐢𝐭𝐚𝐫𝐚̆ „𝐌𝐢𝐡𝐚𝐢 𝐄𝐦𝐢𝐧𝐞𝐬𝐜𝐮” 𝐝𝐢𝐧 𝐈𝐚𝐬̦𝐢 𝐯𝐚̆ 𝐢𝐧𝐯𝐢𝐭𝐚̆...