marți , 15 iunie 2021 3:13 pm
Iasi booked.net
-1°C

Impresiile unui profesor ieșean despre sistemul de învățământ din Coreea de Sud: Politețe, educație, bun simț

În perioada  22-27 octombrie 2018 profesoara Dorina Marin de la Colegiul National de Artă „Octav Băncilă” Iași a participat, alături de alți 9 profesori din învățământul preuniversitar și universitar din Austria, Marea Britanie, Olanda, Cehia, Bulgaria, Armenia, Ungaria, Germania și România, la o conferință internațională și la o vizită culturală în Seul, Coreea de Sud.

Evenimentele menționate sunt organizate anual de EUROGEO – European Association of Geographers, în colaborare cu Northeast Asian History Foundation, în cadrul proiectului Geography teacher education: South Korea 2018 și au ca scop promovarea prin schimb de bune practici, în domeniul educațional, a valorilor culturale și istorice naționale la nivel international. În același timp există un alt program similar care se derulează de 10 ani pentru profesorii din SUA.

Prin intermediul acestui program profesorii participanți au avut ocazia să descopere un teritoriu mirific, în care tradițiile se îmbină armonios cu descoperirile tehnologice, iar educația, bunul simț, seriozitatea, respectul, întrajutorarea sunt valori naționale.

Pe parcursul celor 5 zile de program s-au desfășurat vizite de documentare în mai multe locații: Zona Demilitarizată, o fabrică Hunday, Muzeul Dokdo, Muzeul hărtilor, Muzeul războiului, Institutul Național de Informații Geografice, Palatele: Changgyeonggung, Jongmyo Shrine și Gyeongbok, străzile Insa-dong și Myeong dong și la Liceul  Myungduk.

În cadrul lectiei deschise la geografie profesorii participanti au observat modul în care tehnologia modernă este combinată cu activitățile de grup și frontale, folosirea de q-coduri, quizz-uri, puzzle-uri, desenarea hărților  pe baza altor elemente caracteristice (tradiții, animale, plante), totul pentru pentru a învăța într-un mod creativ și inovativ.

Proiectul inițiat de EUROGEO oferă tuturor profesorilor șansa  de a cunoaște cultura și civilizația asiatică, o oportunitate  deosebită de dezvoltare personală, dar și o adevărată lecție de viată pentru societatea modernă.

Recomandări

Suceveanca Simona Măierean a pilotat aeronava care a transportat din Coreea de Sud 45 de tone de echipamente de protecție

Suceveanca Simona Maierean a fost unul dintre piloții aeronavei care miercuri dimineață a aterizat pe …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *