IMAGINI REVOLTĂTOARE! O fată dintr-un centru de Plasament din Pașcani, bătută crunt de colegele de cameră

Date:

O fată dintr-un centru de plasament din Pașcani a fost bătută crunt de colegele sale de cameră. Autoarea postării de pe Facebook, Mădălina Prisăcaru, spune că fata a fost agresată de colegele de cameră, minora fiind o cunoștință a ei. Aceasta face apel atât la opinia publică, cât și la autoritățile care ar trebui să ia măsuri în acest caz. Totul ar fi avut loc în Centrul de plasament „Mihail Sadoveanu” din Pașcani. 

Episodul violent a avut loc în urmă cu două săptămâni. Cele două s-ar fi certat anterior din cauza unui băiat. A fost deschisă o anchetă la nivelul centrului de plasament, precum și la nivelul IPJ Iași, directorul unității fiind cel care a sesizat poliția, după ce a aflat de bătaie de la angajați. Până la finalizarea investigațiilor agresoarele, care ar avea tulburări de comportament, nu vor mai avea dreptul la învoiri.

„Siguranța și protecția copiilor din centrele din Pașcani, s-a dus România noastră pe râpă, unde stau doamnele educatoare, diriginta casei de copii, poliția, fetiță bătută este o cunoștință de a mea, nu am nici o putere să o ajut, nu e rudă cu mine, o cheamă ******* ***** , distribuiți va rog și ajutați copiii nimănui, ajutați România să fie o țară mai bună și mai frumoasă, nu fiți nepăsători, vă cer scuze pentru scris că sunt șocată”, a scris femeia care a publicat imaginile înfiorătoare pe un grup de Facebook dedicat orașului Pașcani.

Au lovit-o cu picioarele în zona capului, a abdomenului, a spatelui și a feței, iar după cum se mai vede din imagini, aceasta nu a fost ajutată de nimeni. Imaginile au ajuns şi la conducerea centrului, dar şi la Poliţie și au fost deschise anchete.

Tiberiu Bantaș, director DGASPC Iași: Din cercetările pe care le-am făcut cu ajutorul experților psihologi și a asistenților sociali, la mijloc a fost un băiat. Din fericire evenimentul nu s-a soldat cu spitalizarea fetei agresate. Urmează în continuare să luăm un plan de măsuri cu privire la agresoare, care are grave tulburări de comportament. A avut mai multe internări la spitalul de psihiatrie Socola. Este în evidențele psihiatrice. În acest plan de măsuri vom încerca să punem cap la cap cele care s-au întâmplat.

Anca Vîjiac, purtător de cuvânt IPJ Iași: Polițiștii din cadrul poliției municipiului Pașcani au fost sesizați de către reprezentanții unui centru pentru minori, cu privire la faptul că o minoră ar fi agresat o alta în respectivul centru. Urmare  a acestei sesizări, polițiștii au întocmit un dosar penal în care continuă cercetările sub aspecctul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe, pentru a se stabili cu exactitate întreaga situație de fapt, urmând ca în funcție de ce vom constata să dispunem măsuri în consecință.

Prima măsură a fost luată, niciuna din ele nu mai are voie să părăsească instituţia pentru următoarea perioadă. Și agresoarea și victima primesc consiliere psihologică și ajutor din partea specialiștilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare newsletter

Popular

Mai multe articole
Recomandate

Primăria Iași a lansat licitația pentru contractarea lucrărilor de modernizare a bulevardului Poitiers

Suma disponibilă este 37.866.748,65 lei fără TVA, respectiv 45.061.430,89...

Locuri de PARCARE scoase la licitație de către primăria IAȘI

Municipalitatea ieșeană, prin Direcția Exploatare Patrimoniu, va organiza pe...

Se închide circulația pe bulevardul Socola! 9 trasee CTP Iași vor fi deviate

În perioada 29-30 martie, între orele 08:00 – 20:00,...

Noul terminal de la Aeroportul Iași devine operațional vineri, 29 martie

Zborul inaugural pentru T4 va fi pe ruta Iași...