luni , 18 octombrie 2021 1:24 pm
Iasi booked.net
-1°C

Imagini apocaliptice din Beirut

Exploziile soldate cu peste 4.000 de răniţi au lovit Libanul într-o perioadă când este deja afectat de cea mai gravă criză economică de după 1990, când s-a încheiat războiul civil care a durat 15 ani.

Miercuri este anunţată o şedinţă de urgenţă a guvernului libanez. Înaltul Consiliu de Apărare a declarat deja capitala ‘oraş în stare de dezastru’ şi a recomandat instituirea stării de urgenţă timp de două săptămâni.

A doua zi după cele două explozii care au ucis cel puţin 100 de oameni, capitala libaneză Beirut este un oraş devastat, cu zeci de maşini avariate şi cu clădirile înconjurate de cioburile geamurilor sparte.

Un ofiţer libanez aflat în zona unde s-au produs exploziile cere să nu i se dezvăluie identitatea, deoarece nu a fost autorizat să facă declaraţii, apoi susţine că sub dărâmăturile din port mai sunt încă morţi, scrie Agerpres.

Echipe de muncitori au început degajarea drumurilor şi îndepărtarea molozului de pe străzile până la celebra Gemayzeh, unde se află multe baruri. De obicei, acolo pulsează viaţa de noapte a Beirutului.

Recomandări

O femeie a suferit arsuri pe 45% din corp, după o explozie în apartament

O femeie a suferit arsuri de gradele 1 şi 2 pe 45% din suprafaţa corporală …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *