marți , 20 octombrie 2020 5:37 pm
Iasi booked.net
-1°C

Ilan Laufer s-a supărat că nu a devenit ministru: Refuzul lui Klaus Iohannis în ceea ce mă privește este un act de antisemitism

Ilan Laufer, a cărui numire în funcția de ministrul al Dezvoltării a fost respinsă de președinte, face acuzații grave la adresa lui Klaus Iohannis.

„Refuzul președintelui Iohannis în ceea ce mă privește este un nou act de antisemitism și vreau să atrag atenția asupra fenomenului neîncetat de antisemitism pe care l-a demonstrat, în ultimul an, președintele Klaus Iohannis. Așa cum se știe, domnul Iohannis a avut mai multe ieșiri împotriva evreilor și declarații antisemite, a refuzat și a blocat numirea unui ambasador în Israel, dorind, pe această cale, să saboteze relația dintre România și Israel. Vă pot spune că a contribuit inclusiv la sabotarea ședinței de guvern comune care trebuia să aibă loc între guvernul israelian și guvernul român”, a declarat, marți seară, Ilan Laufer.

^

Ilan Laufer a mai susținut că, la comanda președintelui Iohannis, i s-ar pregăti un dosar penal și a adus și în discuție opoziția șefului statului în privința mutării Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim. „Domnul președinte Iohannis i-a promis doamnei Angela Merkel că va face tot posibilul să blocheze mutarea ambasadei, proces inițiat de domnul președinte Liviu Dragnea. Klaus Iohannis întărește convingerile că dorește legături doar cu Berlinul și blocarea relațiilor cu Israelul și Statele Unite. Aceste atacuri antisemite la adresa mea sunt cu atât mai dureroase, cu cât din familia mea au decedat 52 de persoane în perioada Holocaustului, în România”, a adăugat Laufer, precizând că va face o plângere la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării împotriva lui Klaus Iohannis.

Marţi, preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că a aprobat remanierea guvernamentală, el prezentând lista miniştrilor pentru care a semnat decretul de numire în funcţie, din care lipsesc propunerile pentru Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi Ministerul Transporturilor, în speţă Ilan Laufer şi Lia Olguţa Vasilescu, despre care a spus că sunt nepotrivite şi vor fi refuzate.

Şeful statului nu a anunţat revocarea din funcţie a lui Paul Stănescu, vicepremier şi ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, şi a lui Lucian Şova, ministru al Transporturilor.

 

Sursa: Digi24

reclama adnow

Recomandări

Margherita Clejanilor a făcut un scandal monstru la o agenție imobiliară. A agresat două femei

Margherita a reușit să se ferească o perioadă de timp de probleme, însă a recidivat …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *