vineri , 5 martie 2021 3:50 pm
Iasi booked.net
-1°C

Ieșeanul Cătălin Ghimpu este născut să facă dreptate din postura unui „polițist de carieră”

Pentru unii a fi poliţist înseamnă visul din copilărie, pentru alţii o simplă profesie, iar pentru „polițiștii de carieră” vocaţie. Pentru cei din urmă, onoarea de a purta haina statului și a oferi siguranță cetățeanului înseamnă un fel de a fi. Tot ei sunt cei care devin cu ușurință remarcați, încă din primii ani în care îmbracă uniforma și aplică legea.

Cătălin Ghimpu este subofiţer la Biroul de Investigaţii Criminale Iaşi și a știut încă de la vârsta de 4 ani că își dorește să devină polițist. Originar din Galați, acesta a fost detașat după terminarea Școlii de Poliție „Vasile Lascăr” Câmpina la Lețcani, undeva pe lângă Iași, acolo unde s-a remarcat atât la superiori, cât și la oamenii care au încercat să sfideze legea: „Deși am terminat Școala de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina în anul 2011, din cauza contextului socio-economic de la acea vreme, respectiv criza financiară, întreaga promoție am fost amânată până în anul 2012. La sfârșitul lunii aprilie 2012, după depunerea jurământului, am fost repartizat la Inspectoratul de Poliție Județean Iași, iar la data de 01.05.2012 a fost prima mea zi de muncă în cadrul inspectoratului”.

În anul 2016 devenise polițistul care avea în tutelă o bufniță, asta după ce a salvat-o. Puiul de bufniță fusese prins între elementele de construcţie ale unei clădiri dezafectate, și salvat de Cătălin, polițistul de la rutieră care patrula.

Nu s-a temut de intimidări și a pus mereu legea pe primul loc. Cătălin Ghimpu a anunțat Direcția Generală Anticorupție de câteva ori, atunci când șoferii care încălcau legea încercau să îi ofere mită, pentru a scăpa de dosare penale. A devenit astfel unul dintre cei mai tineri și incoruptibili polițiști. În anul 2017 a fost desemnat polițistul anului, titlu pe care toți din sistem admit că l-a meritat.

Este onest și sincer cu el însuși și consideră că este un om împlinit pentru că face ceea ce a visat dintotdeauna.

Citește continuarea aici:

Recomandări

Cinci copii au rămas fără mamă, dar părintele Damaschin i-a luat în grijă

Le-a murit mama in urma cu cateva zile, dar nu au ramas singuri ci în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *