Ieșeanca Oana Boca Stanescu este noul director al Centrului Național al Cărții

Date:

Ieșeanca Oana Boca Stanescu este noul director al Centrului Național al Cărții, o structură aflată în subordinea Guvernului.

Anunțul a fost făcut chiar de către aceasta, pe pagina personală de Facebook:
Redăm mai jos mesajul Oanei Boca Stanescu:
Dragi prieteni, urmează o schimbare în viața mea profesională: de luna aceasta, preiau coordonarea Centrului Național al Cărții din cadrul ICR. 
Este un pas pe care îl fac cu emoție, dar sentimentul aceasta nu mă sperie, pentru că el vine la pachet cu maturitatea dată de experiența acumulată de-a lungul celor aproape douăzeci de ani petrecuți în lumea culturii scrise.
Douăzeci de ani în care am promovat zeci de autori, am lansat două festivaluri internaționale de literatură, o gală a industriei de carte și am imaginat zeci de campanii; în 2004, am luat parte la campania „Votează literatura română tînără!”, apoi, în 2005, la efortul de relansare a Editurii Cartea Românească, cel mai vechi brand de carte autohton. Relația mea cu literatura română include povești multe și diferite – dacă ele ar putea fi distribuite pe un spectru, am putea vedea toate culorile posibile…  
Revenind la CENNAC, aș vrea să îi mulțumesc lui Liviu Jicman pentru încredere și, în avans, pentru răbdarea pe care o va avea de-a lungul acomodării mele! 
Un gînd aparte merge către Simona Sora, celei căreia îi datorez mulțumiri pentru susținere cu ocazia mai multor începuturi din viața mea profesională. Și, apoi, încă un gînd către Bogdan Popescu, cu care am avut câteva dintre colaborările cele mai frumoase. O să îmbrățișez aici și gașca timișoreană, naturală sau de adopție: Daciana Branea, Dorian Branea, Ovidiu Dajbog-Miron.
Am muncit enorm în acest an care se încheie și am testat multe limite. Au fost zile cu bucurii și reușite pe care le-am notat în agenda mea afectivă, dar și zile în care am simțit că port cu mine un munte de neliniști. 
Una peste alta, astăzi mă aflu aici. Curajul noilor începuturi este o vrajă care încă funcționează la mine. Rămînem aproape! Și, musai, ne vedem la ”Gaudeamus!”, a declarat Oana Boca Stanescu pe pagina personală de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare newsletter

Popular

Mai multe articole
Recomandate

280 de amenzi și 22 de permise de conducere reținute duminică de polițiștii ieșeni

Poliţiştii ieşeni au intervenit duminică la peste 100 de...

Turcia cere ajutorul NATO după cutremure: cel puțin 1.300 de oameni au murit

Turcia a cerut oficial luni ajutorul NATO după cutremurele...

Proiectul de reabilitare a Spitalului de Pediatrie, realizat în proporție de peste 96%

Președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe, a efectuat, astăzi,...

Avertizare ANM: un val de frig va cuprinde România în următoarele zile

Interval de valabilitate: 5 - 10 februarie Fenomene vizate: val...