vineri , 3 decembrie 2021 9:55 pm
Iasi booked.net
-1°C

Ieșean trimis în judecată după ce a încercat mituiască un polițist

Ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Iaşi au finalizat cercetările iar, prin rechizitoriul din data de 21.03.2018, procurorul de caz din cadrul Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate unui bărbat, fără calitate specială, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită. 

 

„În fapt, la data de 18.10.2017, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi, echipa operativă constituită din lucrători ai D.G.A. – S.J.A. Iaşi, cu sprijinul tehnic al Centrului Operaţional 1 Iaşi, a organizat şi realizat acţiunea de prindere în flagrant a unui bărbat, în timp ce oferea unui agent de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iași suma de 700 lei pentru ca acesta să distrugă actele de constatare şi să nu-i întocmească dosar penal pentru conducere cu permisul suspendat. În fapt, în ziua de 09.10.2017, bărbatul a fost surprins de către polițist, aflat în exercitarea atribuţiunilor de serviciu, în timp ce conducea pe drumurile publice un autoturism având permisul suspendat.

Din conţinutul denunţului rezultă că, în ziua de 10.10.2017, persoana identificată în trafic în situația menționată l-a contactat pe agentul de poliție şi i-a promis suma de 500 lei în scopul arătat mai sus, iar după formularea denunţului, în ziua de 17.10.2017, bărbatul l-a contactat din nou şi i-a promis suma de 700 lei, sens în care a fost organizată acțiunea de prindere în flagrant”, arată anchetatorii în rechizitoriu.

„Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, se arată în comunicatul DGA Iași.

 

Recomandări

Pieton surprins la volan, sancționat penal de polițiștii de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Berezeni efectuează cercetări cu privire la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *