vineri , 27 noiembrie 2020 7:11 am
Iasi booked.net
-1°C

Iașul, orașul cu un singur loc de parcare pentru 11 mașini

O analiză a Consiliului Concurenței arată că în cinci mari orașe, Brașov, Constanța, Iași, Timișoara, Cluj și Craiova, sunt în medie peste trei autoturisme înmatriculate pe un loc amenajat pentru parcare. Cea mai dificilă situație este de departe în Iași, cu un singur loc de parcare pentru 11 mașini.

Problema este că autoritățile locale nu au o abordare unitară în ceea ce privește înființarea și administrarea parcărilor publice, astfel încât să le gestioneze mai bine și să reducă dezechilibrele dintre numărul autoturismelor și numărul locurilor de parcare, atrage atenția Consiliul Concurenței.

Autoritățile locale înființează și reglementează serviciile publice de parcare și decid ulterior dacă le gestionează în mod direct sau deleagă atribuțiile unor operatori publici sau privați. În urma analizei, Consiliul Concurenței a constatat că în unele cazuri durata contractelor pentru servicii de parcare este foarte mare, iar în aceste condiții, piața este închisă pentru concurență. Așa că recomandă limitarea la o perioadă de 5 ani.

De asemenea, Consiliul Concurenței recomandă reglementarea serviciilor de parcare de reședință. Mai exact, în anumite intervale orare, parcările de reședință să poată fi exploatate în regim liber, adică să fie folosite de toată lumea.

Recomandări

Carambol în centrul Iașului

Un tramvai și cel puțin patru mașini au fost implicate într-un accident în centrul Iașului, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *