Iașul devine verde cu fonduri europene!

Date:

În urmă cu două luni și jumătate, pe 14 noiembrie, primarul Mihai Chirica a semnat împreună cu directorul Agenției pentru Dezvoltare Regională Nord – Est, Vasile Asandei, și contractul de finanțare europeană pentru proiectul „Reabilitare şi modernizare zona de agrement C. A. Rosetti”.

Valoarea totală a proiectului este de 13.928.129,86 lei, cu TVA (circa 2,92 milioane de euro), din care contribuţia proprie a Municipiului Iaşi este de 569.884,06 lei.

Finanțarea este asigurată tot prin intermediul Programului Operaţional Regional – Axa 4 „Sprijinirea dezvoltării urbane durabile.”, Obiectivul specific 4.2: „Reconversia şi refuncţionalizarea terenurilor şi suprafeţelor degradate, vacante sau neutilizate din muncipiile reşedinţă de judeţ.”.

Săptămâna trecută, pe 28 ianuarie, a fost termenul de depunere a ofertelor la licitația pentru execuția lucrărilor din cadrul proiectului. Licitația pentru lucrări a avut o prevedere bugetară de 6.621.659,29 lei, fără TVA (7.879.774,55 lei, cu TVA), fiind primite trei oferte, din partea firmelor Conest SA, Con Ted Company SRL și Tec Telecom SRL. Firma câștigătoare va avea la dispoziție doi ani pentru executarea lucrărilor.

Durata de desfășurare a proiectului este de 36 de luni şi va presupune înfrumuseţarea zonei de agrement C. A. Rosetti, incluzând reconversia şi refuncţionalizarea a 17.912 metri pătraţi de teren neutilizat.

Astfel, vor fi demolate clădirile aflate într-o stare avansată de degradare existente pe terenul respectiv şi care nu aparţin patrimoniului cultural naţional, vor fi amenajate alei pietonale, spaţii verzi (prin defrişarea vegetaţiei existente, modelarea terenului, plantarea cu plante perene şi gazonarea suprafeţelor, inclusiv plantare de arbori şi arbuşti).

De asemenea, vor fi create facilităţi pentru recreere pe terenurile amenajate (zone speciale pentru practicarea sportului, locuri de joacă pentru copii), va fi funcţională o reţea de Wi – Fi cu acces public, vor fi instalate sisteme de supraveghere video, elemente de mobiler urban (bănci, coşuri de gunoi, toalete ecologice, suport parcare biciclete), vor fi făcute racordări la reţelele de utilitate publică, precum şi sisteme de irigaţii şi iluminat pentru spaţiile amenajate în proiect.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare newsletter

Popular

Mai multe articole
Recomandate

Pensionarii ieșeni primesc tichete sociale cu ocazia Sărbătorilor de Paști

Cu ocazia Sărbătorilor de Paști pensionarii ieșeni vor primi...

500 de detectoare de fum și monoxid de carbon sunt montate gratuit în județul Iași

Departamentul pentru Situații de Urgență și  Inspectoratul General pentru Situații...

IȘJ Iași organizează o nouă simulare a examenelor naționale în perioada 17-19 aprilie 2024

Simulări ale Evaluării Naționale vor susține și 8.000 de...