luni , 29 noiembrie 2021 1:52 am
Iasi booked.net
-1°C

Iași, o putere digitală în creștere, bazată pe abilități și antreprenoriat

Vineri, 22 martie 2019, de la ora 10.00, în Sala “Vasile Pogor” a Palatului Roznovanu va avea loc conferința „Iași, o putere digitală în creștere, bazată pe abilități și antreprenoriat”.

Evenimentul va debuta cu prezentarea generală a Strategiei de Transformare Digitală a Iașului. Mihai Chirica, Primarul Municipiului Iași, Daniela Florea, CEO lead expert DCC din partea Comisiei Europeane și Florin Cardasim, expert local DCC, vor detalia viziunea, țintele și obiectivele concrete planificate.

10 reprezentanți ai mediului privat local și academic vor susține pitch-uri despre bune practici de digitalizare în educație, antreprenoriat, inovare, spații de co-working, companii și produse, fiind lansate și două platforme on-line despre Smart City și evenimentele hi-tech desfășurate în Iași.

În a doua jumătate a manifestării, Radu Puchiu, emisar Open Government Partnership, și Bogdan Ivănel, Președințe și cofondator Code4Romania, vor surprinde impactul digitalizării unui oraș din perspectiva guvernării deschise și, respectiv, a datelor deschise.

Conferința se va încheia cu lansarea volumului „România digitală”, coordonat de Radu Puchiu, Marius Stoian, fondator Club România, și Marcel Foca, director general al Intergraph Computer Services.

Evenimentul urmărește să creeze un cadru de dialog structurat și aplicat, pentru a facilita implicarea actorilor locali în implementarea strategiei de transformare digitală a orașului.

Iașul dispune deja de o comunitate IT puternică și implicată, de un mediu academic preocupat de dezvoltarea digitală, de o societate civilă cu expertiză în domeniul guvernării participative și a datelor deschise și de oportunitatea de a fi cooptat în programe ale Uniunii Europene: Digital Cities Challenge, Open Government Partnership, Open & Agile Smart Cities etc.

Împreună cu invitații vor fi purtate discuţii despre cum se pot amplifica reciproc aceste atu-uri și despre cum va arăta Iașul digital.

Recomandări

Spitalul de Boli Infecţioase îşi redeschide Secţia de ATI pentru pacienţii non-Covid

Măsura va fi urmată pe 1 decembrie şi de alocarea a 60 de paturi pentru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *