marți , 7 decembrie 2021 9:32 am
Iasi booked.net
-1°C

Iaşi: Drum judeţean modernizat cu fonduri PNDL, inaugurat în prezenţa liderilor PSD Ciolacu şi Stănescu

Drumul Judeţean 246 din judeţul Iaşi a fost inaugurat duminică, în localitatea Scânteia, de către preşedintele Consiliului Judeţean, Maricel Popa, în prezenţa liderului PSD Marcel Ciolacu, şi a secretarului general Paul Stănescu.

La eveniment au fost prezenţi mai mulţi candidaţi PSD la primăriile şi consiliile locale din Scânteia, Drăguşeni, Ipatele şi Şcheia, potrivit agerpres.ro.

Cei 36 de kilometri de drum, care traversează nouă localităţi, au fost reabilitaţi cu un an înainte de termen. Acesta reprezintă cel mai mare contract de finanţare realizat la nivelul judeţului prin Programului Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) II. Pe lângă asfaltarea drumului, proiectul a vizat şi modernizarea a două poduri, construirea unuia nou, montarea de podeţe la intrarea în gospodării şi amenajarea de şanţuri şi rigole.

„Acest drum era un coşmar pentru locuitori, pentru cadrele didactice care fac naveta, pentru cei care asigurau transportul public. Am căutat finanţare şi am găsit-o la nivelul Guvernului PSD, prin intermediul PNDL. Peneliştii au criticat programul. Investiţiile în satul românesc sunt extrem de necesare şi vor aduce dezvoltarea comunităţilor locale. Sper să înţeleagă acest lucru şi peneliştii. În mai puţin de un an am reuşit să modernizăm acest drum de 36 de kilometri în totalitate. S-au executat lucrări complexe, nu este doar o simplă asfaltare”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Maricel Popa, care candidează pentru încă un mandat din partea PSD.

Până la limita cu judeţul Vaslui, drumul traversează localităţile Tufeştii de Sus, Bodeşti, Scânteia, Căueşti, Şcheia, Drăguşeni, Ipatele, Cuza Vodă, Tungujei. Valoarea contractului a fost de aproape 85,99 milioane lei, fără TVA.

„În zonă au fost modernizate şi alte tronsoane de drum judeţean, cel spre Ţibăneşti, spre Dagâţa, legăturile cu judeţul Vaslui. Guvernarea PSD a însemnat pentru judeţul Iaşi investiţii record în infrastructura rutieră, dar şi în educaţie, cultură, sănătate. Sunt fapte, lucruri concrete, nu doar vorbe şi studii. În ultimii patru ani s-au investit în jur de 1,4 miliarde lei pentru modernizarea a 400 kilometri de drum judeţean, ceea ce reprezintă fără nicio urmă de îndoială, cea mai importantă campanie de asfaltare derulată vreodată în judeţul Iaşi. Şi lucrurile nu se vor opri aici. Avem proiecte pentru ca în următorii ani să finalizăm asfaltarea tuturor drumurilor judeţene. Sloganul un miliard de euro pentru un milion de ieşeni nu a fost doar un slogan electoral. Faptele vorbesc”, a declarat Maricel Popa.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că este impresionat de realizările lui Maricel Popa în timpul celor patru ani de mandat în funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi.

„Astăzi mi-aş fi dorit să fiu ieşean. Este incredibil ce a reuşit să realizeze preşedintele CJ Iaşi, Maricel Popa, în cei patru ani de mandat. Sunt realizaţi peste 2.700 de kilometri de apă potabilă, 1.200 de kilometri de canalizare. Nu există niciun palier administrativ pe care să nu-l fi abordat în cei patru ani de zile. Trebuie să recunoaştem, Iaşiul este inima Moldovei. (…) Preşedintele CJ Maricel Popa s-a implicat şi va deschide cel mai mare spital mobil din România, fără fonduri de la guvern. (…). Întorcându-ne la infrastructură, acum patru ani în judeţul Iaşi erau 80 de kilometri de drumuri judeţene de pământ. Au mai rămas 8 kilometri. Am înţeles că aceştia vor fi asfaltaţi în următoarea lună. Deci viitorul mandat al domnului Popa va începe fără niciun kilometru de drum de pământ. Faţă de alte administraţii în care se realizau 5 kilometri pe an, uitaţi că s-au realizat peste 200 de kilometri în 4 ani şi sunt în lucru încă 200 de kilometri. Preşedintele Maricel Popa înainte de a fi pesedist este ieşean şi omul care nu a ţinut cont de culoarea politică şi a ajutat toate unităţile teritorial administrative. Mie îmi creează personal un sentiment de mândrie. Cred că acesta este exemplu de administraţie pentru toţi preşedinţii de consilii judeţene şi aceasta este abordarea corectă a unei Românii normale, nu cea a actualei guvernări sau a actualului preşedinte Klaus Iohannis”, a spus liderul PSD, Marcel Ciolacu.

Recomandări

Stație mobilă pentru preluarea cererilor de buletine a locuitorilor din comunele de lângă Iași

În vederea sprijinirii locuitorilor comunelor arondate asigurăm deplasarea echipei mobile din cadrul Serviciului de Evidență a Persoanelor în vederea …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *