joi , 24 iunie 2021 3:31 pm
Iasi booked.net
-1°C

Iași: Doi copii de 5 și 7 ani dorm sub cerul liber

Doi copii dorm sub cerul liber. Momente înfiorătoare surprinse de un ieşean. Sunt doi copii în vârstă de aproximativ 5 şi 7 ani. Pe malul lacului Ezareni din Iaşi, un ieşean a surprins câteva imagini care reflectă societate în care trăim. Vorbim despre doi copii care, cel mai probabil, nu au unde locui şi şi-au amenajat un loc pe malul lacului.

Cei de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Iaşi (DGAPSCI)au explicat faptul că în decursul serii de miercuri, 1 iulie 2020, au primit un telefon la numărul 983. Totuşi, din păcate, cel care a sunat nu a fost concis în declaraţiile referitoare la locaţia exactă a copiilor, iar oficialii sunt puşi în postura de a nu şti cu exactitate dacă locaţia prezentată este cea reală.

”Am primit, în cursul serii de miercuri 1 iulie 2020, un apel telefonic la numărul 983. Apelul anunţa prezenţa a doi copii minori, fără adăpost. Totuşi, apelantul nu a fost concis în declaraţii aşa că nu am putut stabili cu exactitate locaţia în care se afla copiii. Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Iaşi face tot ce stă în putinţă pentru a verifica informaţiile primite. Vom analiza poza prezenta în articol şi vom face cercetările de rigoare”, a declarat Tiberiul Bontaş, purtător de cuvânt din cadrul Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Iaşi.

Conform purtătorului de cuvânt al DGASP Iaşi, a fost anunţată primăria comunei Miroslava despre aceasta famile. Este vorba despre o familie formată din 3 copii şi doi părinţi. Dacă primăria comunei Miroslava nu va găsi o soluţie pentru familie, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Iaşi, îi va lua pe copii şi îi va pune într-un centru de plasament. Totuşi, familia nu doreşte acest lucru, potrivit publicatiei bzi.ro.

”In urma cercetărilor efectuate, am luat contact cu primarul comunei Miroslava. Nu se cunoaşte exact cum a ajuns familia în situaţia de a dormi sub cerul liber. Totuşi, familia este formată din 4 copii şi doi părinţi. Dacă primăria Miroslava nu va găsi o soluţie pentru familie, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Iaşi îi vor prelua pe cei patru minori”, a declarat purtătorul de cuvânt al DGASPC Iaşi.

Recomandări

Declarația Ralucăi Țurcan despre pensii

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan, a făcut o declarație șocantă despre pensii. Țurcan …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *