miercuri , 1 decembrie 2021 2:52 am
Iasi booked.net
-1°C

Ninsoare abundentă, huiduieli și discursuri anoste la Iași, de ziua Unirii Principatelor Române (VIDEO)

Aproximativ 2.000 de ieșeni au înfruntat gerul și ninsoarea puternică pentru a asista la festivitățile organizate la Iași pentru celebrarea a 160 de ani de la Unirea Principatelor Române.

Deși nu și-au anunțat prezența, la evenimentul din Piața Unirii au participat vicepremierul Viorel Ștefan, liderul liberal Ludovic Orban și președintele Pro România, Victor Ponta. Cei mai activi au fost reprezentanții asociațiilor unioniste, care au fluturat steaguri și au scandat lozinci în favoarea unirii.

După un concert de o oră de muzică populară, a urmat momentul în care oficialitățile au urcat pe scenă pentru ceremonial, delegațiile partidelor fiind întâmpinate fie cu indiferență, fie cu huiduieli și apostrofări.

„Nu mergeți pe stradă, mergeți în spitale să vedeți cum ne mor copiii”, a strigat o femeie în direcția vicepremierului și a lui Maricel Popa, președintele Consiliului Județean.

Cei mai activi oameni din piață au fost membrii asociațiilor unioniste, care au avut 15-20 de steaguri mari pe care le-au înălțat în mijlocul mulțimii adunate în jurul statuii domnitorului Alexandru Ioan Cuza.

Recomandări

Ciolacu, despre partidul lui DRAGNEA: ”Dacă doi n-au reuşit, să încerce şi al TREILEA, nu? Poate reuşeşte”

Anunţul lui Liviu Dragnea privind crearea unui nou partid este „prea mult”, a declarat, joi, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *