HUB antreprenorial studențesc la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași

Date:

În perioada mai-decembrie 2018, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași va derula, prin Societatea Antreprenorială Studențească, proiectul „Dezvoltarea şi sprijinirea spiritului antreprenorial în rândul studenţilor şi absolvenţilor Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi (UAIC)”, cod CNFIS-FDI-2018-0048.

Susținut printr-un grant al Fondului de Dezvoltare Instituțională, obținut în urma câștigării unei competiții naționale, proiectul își propune să realizeze activități și programe de dezvoltare a competențelor și abilităților antreprenoriale în rândul studenților UAIC, dar și constituirea unui HUB –Antreprenorial-Studențesc, care să reprezinte start-ul pentru un centru de educație antreprenorială.

Pe parcursul celor 8 luni de proiect, studenții vor avea ocazia să participe la o serie de activități de formare, conferințe și ateliere de lucru cu antreprenori locali/naționali pentru pregătirea unui plan de afaceri. Spre finalul implementării, se va realiza un concurs de planuri de afaceri, unde cele mai bune inițiative vor avea șansa să fie susținute de potențiali investitori.

Prin Ordinul Ministerului Educației Naționale nr. 3262 din data de 16.02.2017, privind organizarea și funcționarea de societăți antreprenoriale studențești în cadrul instituțiilor de învățământ superior acreditate, de stat sau particulare din România, emis de Ministerul Educației Naționale în Monitorul Oficial nr. 138 din 23 februarie 2017, s-a constituit Societatea Antreprenorială Studențească în cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (SAS-UAIC), fiind o structură fără personalitate juridică.

SAS-UAIC își propune să informeze și orienteze studenții și absolvenții în realizarea unor proiecte antreprenoriale și întocmirea planurilor de afaceri, să organizeze activități de mentorat pentru aceștia pentru înființarea programelor de tip start-up, dar mai ales să încurajeze colaborarea între mentor-student-administrație publică, în vederea dezvoltării unor competențe bine definte în domeniul antreprenoriatului. Ținta structurii este și de a atrage, sub umbrela universității, finanțări pentru susținerea activităților de formare și îndrumare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare newsletter

Popular

Mai multe articole
Recomandate

Tu ți-ai plănuit VACANȚA? Zbor DIRECT de pe Aeroportul IAȘI către LONDRA

Dacă ai de gând să mergi într-un city-break în...

PNL Neamț: ”Solicităm DEMITEREA șefului DRDP IAȘI”

Șefii PSD Neamț, Ionel Arsene, Adrian Niță și Daniel...

Peste 300 de amenzi și 32 de permise de conducere REȚINUTE marți de polițiștii IEȘENI

Poliţiştii ieşeni au intervenit marți la peste 100 de...