vineri , 21 ianuarie 2022 6:04 pm
Iasi booked.net
-1°C

HUB antreprenorial studențesc la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași

În perioada mai-decembrie 2018, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași va derula, prin Societatea Antreprenorială Studențească, proiectul „Dezvoltarea şi sprijinirea spiritului antreprenorial în rândul studenţilor şi absolvenţilor Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi (UAIC)”, cod CNFIS-FDI-2018-0048.

Susținut printr-un grant al Fondului de Dezvoltare Instituțională, obținut în urma câștigării unei competiții naționale, proiectul își propune să realizeze activități și programe de dezvoltare a competențelor și abilităților antreprenoriale în rândul studenților UAIC, dar și constituirea unui HUB –Antreprenorial-Studențesc, care să reprezinte start-ul pentru un centru de educație antreprenorială.

Pe parcursul celor 8 luni de proiect, studenții vor avea ocazia să participe la o serie de activități de formare, conferințe și ateliere de lucru cu antreprenori locali/naționali pentru pregătirea unui plan de afaceri. Spre finalul implementării, se va realiza un concurs de planuri de afaceri, unde cele mai bune inițiative vor avea șansa să fie susținute de potențiali investitori.

Prin Ordinul Ministerului Educației Naționale nr. 3262 din data de 16.02.2017, privind organizarea și funcționarea de societăți antreprenoriale studențești în cadrul instituțiilor de învățământ superior acreditate, de stat sau particulare din România, emis de Ministerul Educației Naționale în Monitorul Oficial nr. 138 din 23 februarie 2017, s-a constituit Societatea Antreprenorială Studențească în cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (SAS-UAIC), fiind o structură fără personalitate juridică.

SAS-UAIC își propune să informeze și orienteze studenții și absolvenții în realizarea unor proiecte antreprenoriale și întocmirea planurilor de afaceri, să organizeze activități de mentorat pentru aceștia pentru înființarea programelor de tip start-up, dar mai ales să încurajeze colaborarea între mentor-student-administrație publică, în vederea dezvoltării unor competențe bine definte în domeniul antreprenoriatului. Ținta structurii este și de a atrage, sub umbrela universității, finanțări pentru susținerea activităților de formare și îndrumare.

Recomandări

Patru focare noi de Covid 19 în Iași

Direcţia de Sănătate Publică informează cu privire la identificarea a 4 focare Covid-19: Institutul Regional …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *