joi , 15 aprilie 2021 8:18 am
Iasi booked.net
-1°C

Hrană la Centrul de Plasament Sculeni

La Centrul de Plasament pentru Persoane Varstnice si Adulte Sculeni a avut loc ieri o actiune social-filantropica organizata de către Manastirea Hadambu. La iniţiativa arhimandritului Nicodim Gheorghita, staretul Manastirii Hadambu, persoanele aflate in ingrijirea centrului, multe cu probleme grave de sanatate, au primit hrana.

În sala de mese a aşezământului, s-a oficiat slujba Parastasului de către arhimandritul Nicodim Gheorghiţă.

La finalul slujbei de pomenire, părintele stareţ Nicodim Gheorghiţă a ţinut un cuvânt în care a făcut referire la motivele pentru care a revenit în Centrul de Plasament pentru Persoane Vârstnice şi Adulte Sculeni.

”V-a dat raspuns amar, copiii care nu-si respecta parintii care i-au nascut si crescut. Este foarte greu si dureros cand o mama si un tata si un bunel ajung la o varsta inaintata cand nu mai poate sa stea sa moara in casa lui”, declară Nicodim Gheorghiţă, stareţul Mănăstirii Hadâmbu.

Bucuria şi emoţia s-au putut citi pe chipurile celor ce au asistat la slujba de pomenire. Cu toţii şi-au adus aminte de tradiţiile sfinte moştenite de la înaintaşi şi de cei dragi mutaţi în lumea veşniciei.

”Desi inante veneau in ospetie foarte multi reprezentanti din diferite servicii, acum nu mai vin ca se tem, se feresc de contact cu noi, beneficiarii. Prezenta dumneavoastra cu donatia pe care ati facut-o este foarte buna. Beneficiarii nu primesc toata ziua astfel de donatii. Am avut si  beneficiari cu lacrimi in ochi care au ascultat toata slujba aceasta si plangeau.”

Mănăstirea Hadâmbu derulează de trei decenii acţiuni de ajutorare a persoanelor care se confruntă cu lipsuri materiale. Astfel, cel puţin odată pe lună, în institutiile sociale din mai multe părţi ale Moldovei se oferă trei mese timp de o zi. În acest proiect sunt implicaţi deseori şi fiii duhovniceşti ai Mănăstirii Hadâmbu, care răspund apelului părintelui stareţ Nicodim Gheorghiţă de a fi aproape de semeni. Acestor acţiuni de binefacere se adaugă oferirea de alimente oamenilor săraci pe toată perioada anului, sprijinirea preoţilor care slujesc în parohii misionare şi a cazurilor sociale.

Recomandări

Stadiul lucrărilor la clopotnița Mănăstirii Hadâmbu

La Mănăstirea Hadâmbu din județul Iași continuă lucrările la clopotnița nouă a așezării monahale, derulate …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *