duminică , 24 ianuarie 2021 8:34 pm
Iasi booked.net
-1°C

Hansel şi Gretel la Bojdeuca lui Ion Creangă

Cei mici se vor putea întâlni în cursul zilei de astăzi cu Hansel şi Gretel în curtea Bojdeucii lui Ion Creangă din Ţicău, îndrăgitele personaje fiind animate de către artiştii Teatrului „Luceafărul“ din Iaşi.

Micii spectatori vor putea urmări un spectacol inedit, în care echipa artistică combină storytelling-ul cu animaţia de obiecte, iar interpreţii sunt deopotrivă naratori şi personaje.

Spectacolul se va juca astăzi, 5 iulie, de la ora 11.00, în curtea Bojdeucii „Ion Creangă“. Cei prezenţi îi vor putea vedea în distribuţia spectacolului pe Carmen Mihalache, Liliana Mavriş Vârlan, Alex Iuraşcu şi, George Cocoş. Aceştia vor nara, cu mijloace specifice teatrului de animaţie modern, întâmplările celor doi fraţi rătăciţi în pădure.

Este un spectacol de improvizaţie, în care imaginaţia privitorului e pusă serios la treabă. Am vrut un spectator activ, care, văzând spectacolul, să îşi facă propria poveste. De data aceasta am renunţat la păpuşi în accepţia lor tradiţională şi am apelat la obiecte, care îşi părăsesc latura utilitară şi capătă valenţe teatrale. Vrem să demonstrăm că în teatru ficţiunea e cel mai important lucru şi că, dacă visăm, putem face teatru din orice, cu orice.“, a declarat regizorul Ion Ciubotaru.

Spectacol este recomandat publicului cu vârsta peste 3 ani. Cei interesaţi pot achiziţiona bilete de pe platforma www.bilet.ro.

De asemenea, reprezentanţii Teatrului „Luceafărul“ roagă spectatorii să ajungă cu 15 minute înainte de începerea spectacolului pentur a evita aglomeraţia şi pentru a putea face triajul epidemiologic în cele mai bune condiţii. De asemenea, se va purta mască şi se va păstra distanţa de doi metri între spectatori.

Recomandări

Mix de spectacole live, indoor şi open air, la cea de-a XIII-a ediţie a FITPTI

Un mix de spectacole live, indoor şi open air, se va desfăşura, între 2 şi …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *