duminică , 26 mai 2019
Iasi booked.net
-1°C

Handbal masculin: Selecţionata României efectuează un turneu amical în Slovacia

Naţionala masculină de handbal a României s-a reunit în acest weekend, în Capitală, în vederea turneului amical pe care îl va efectua săptămâna viitoare în Slovacia. “Tricolorii”, pregătiţi de spaniolul Manuel Montoya Fernandes, urmează să întâlnească pe 11 ianuarie reprezentativa Olandei, urmând ca pe 12 şi 13 ianuarie să înfrunte echipa ţării gazdă, Slovacia, în cadrul pregătirilor pentru următoarele meciuri din preliminariile EURO 2020.

Pentru acest stagiu de pregătire, selecţionerul României a dat credit mai multor jucători tineri, între care portarul Andrei Lazăr (CSM Bucureşti) şi centralul Andrei Buzle, legitimat la clubul Barcelona, ambii în vârstă de doar 18 ani.

Andrei Buzle, noul diamant al handbalului românesc spune că perioada petrecută la Academia grupării catalane l-a maturizat mult şi simte că poate deveni o piesă de bază pentru naţionala de seniori în tentativa de a se califica la Jocurile Olimpice, pentru prima oară după ediţia din 1992 de la Barcelona. ‘Este o oportunitate mare pentru mine să fac parte din lotul naţional, o şansă să-mi găsesc locul la prima reprezentativă. Într-un an şi jumătate la Barcelona am ajuns să acumulez multe informaţii şi văd lucrurile într-o perspectivă diferită.

Mă ajută mult faptul că la lot selecţionerul este spaniol.

Jucătorii cu experienţă m-au primit foarte bine, nu au făcut diferenţă între cei mai tineri şi veterani . Încercăm să formăm un grup unit şi să devenim mai buni pe zi ce trece.

Visul meu se leagă de Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Aş fi foarte mândru să reprezint România la JO”, a declarat Andrei Buzle, potrivit unui comunicat remis AGERPRES.

Selecţionerul Manuel Montoya s-a referit la şansele tricolorilor de a prinde biletele pentru EURO 2020 după debutul slab soldat cu înfrângerea din Portugalia (13-21) şi cea de pe teren propriu în faţa campioanei mondiale Franţa (21-31). În luna aprilie, România va întâlni într-o dublă manşă Lituania şi doar două victorii mai ţin echipa ţării noastre în cărţile calificării. “Disputăm mai multe meciuri amicale pentru a ne îmbunătăţi jocul, iar astfel de confruntări ne arată dacă mergem în direcţia bună şi la ce nivel suntem.

Eu cred în posibilitatea de a ajunge la următorul turneu final, contează mult ce facem în meciurile cu Lituania, este destul de greu să terminăm pe locul 2, dar vom vedea totul la momentul respectiv, pentru că şi în celelalte grupe au fost rezultate ciudate.

Liga Naţională este de nivel bun, sunt multe cluburi care se luptă de la egal la egal, Dinamo şi CSM joacă şi în cupele europene, iar o astfel de experienţă a jucătorilor îi ajută şi la lotul naţional”, a precizat selecţionerul României. “Toate meciurile amicale pe care le avem în această perioadă sunt importante, trebuie să închegăm echipa şi să căpătăm încredere pentru meciurile oficiale.

Mai avem şanse la turneul final, dar este destul de greu, avem nevoie de două victorii contra Lituaniei, o victorie cu Portugalia, plus o înfrângere a Portugaliei în Lituania…

Eu încă sper şi cred în calificare”, a spus la rândul său “veteranul” Marius Sadoveac.

AGERPRES (AS/editor: Mihai Dragomir, editor online: Irina Giurgiu)   Sursa foto: FRH – Federația Română de Handbal/facebook.com

Recomandări

Problemele României trecute cu vederea de candidații la europarlamentare. Petru Movilă prezintă unele soluții

Radiografie succinta a deputatului Petru Movila cu privire la campania electorala. Acesta spune ca peste 90 la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *