luni , 19 aprilie 2021 3:19 pm
Iasi booked.net
-1°C

Guvernul vrea prelungirea vacanţei de vară cu o săptămână

Veşti bune pentru elevi! Vacanţa de vară s-ar putea prelungi cu o săptămână. O decizie ar putea fi luată săptămâna viitoare, la Guvern.

Premierul i-a cerut Ministrului Educaţiei să prelungească vacanta elevilor cu o saptamana. Solicitarea a venit iniţial de la Ministrul Turismului,  după ce patronatele s-au plâns că începerea anului şcolar pe 9 septembrie, aşa cum fusese stabilit, le-ar afecta afacerile destul de tare. O săptămână întreagă în care, în loc să petrecă pe litoral,  părinţii şi copiii ar fi nevoiţi să se întoarcă acasă, pentru pregătiri de şcoală, înseamnă pierderi mari din profit, aşa că hotelierii vor ca orele să înceapă pe 16 septembrie, potrivit observator.ro

Ecaterina Andronescu n-a spus nici da, nici nu, ci va purta în acest sens, luni o discuţie cu reprezentanţii părinţilor şi ai profesorilor. În luna mai, când astfel de discuţii au mai avut loc, ministrul preciza că începerea anului şcolar a fost calulată în funcţie de numărul de zile de curs şi materia pe care elevii o au de parcurs iar specialişti din educaţie au explicat că şi aşa, vacanţa de vară din România e printre cele mai generoase din Europa.

Până la elevi, părinţii au primit deja o veste bună. Ziua de 16 august a fost declarată liberă pentru bugetari astfel că aceştia vor avea part de un weekend prelungit cu ocazia sărbătorii de Sfanta Marie Mare.

Recomandări

Voiculescu a fost demis de la Ministerul Sănătății

Vlad Voiculescu a fost demis de la Ministerul Sănătății. Premierul Florin Cîțu a discutat azi …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *