luni , 18 octombrie 2021 11:27 am
Iasi booked.net
-1°C

Guvernul Republicii Moldova majorează salariul minim în sectorul real

Majorarea este efectuată în conformitate cu legislaţia în vigoare, care prevede reexaminarea anuală a salariului, în funcţie de creşterea preţurilor şi a productivităţii muncii la nivel naţional.

 

Cuantumul minim garantat al salariului în sectorul real al economiei va creşte cu 230 de lei MD şi va constitui 2610 lei MD pe lună, începând cu 1 mai curent. O hotărâre în acest sens a fost aprobată miercuri de Guvernul moldovean.

Astfel, angajatorii din sectorul real al economiei nu vor putea oferi un salariu mai mic de 15,44 lei MD pe oră. În prezent, nivelul remunerării este stabilit la 14,09 lei MD pe oră sau 2380 de lei MD lunar.

Potrivit Executivului de la Chişinău, majorarea este efectuată în conformitate cu Legea salarizării, care prevede reexaminarea anuală a salariului, în funcţie de creşterea preţurilor şi a productivităţii muncii la nivel naţional.

Pe parcursul anului trecut, preţurile au sporit cu 6,6%, faţă de anul 2016, iar rata de creştere a productivităţii muncii a fost de 3%. În aceste condiţii, creşterea salarială pentru anul curent este de 9,6%, arată Epoch Times.

Recomandări

UAIC Iaşi îşi extinde activitatea în oraşele Ismail, Cernăuţi şi Odessa

Universitatea ‘Alexandru Ioan Cuza’ (UAIC) din Iaşi intenţionează să îşi extindă activitatea în patru mari …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *