marți , 21 septembrie 2021 4:35 am
Iasi booked.net
-1°C

Guvernul acceptă majorarea alocației de hrană pentru pacienții din spitale

Guvernul nu acceptă un proiect de lege inițiat de 3 parlamentari PSD de majorare a alocației de hrană pentru pacienții din spitale.

Conform documentului, cuantumul alocației de hrană nu poate fi mai mic de 40 lei/zi/persoană pe parcursul spitalizării, iar pentru anul 2021 suma va fi asigurată din fonduri guvernamentale și va fi alocată direct spitalelor.

Această sumă ar putea fi majorată prin decizia autorității publice locale din subordinea căruia se află spitalul, cu fonduri din bugetele proprii și cu fonduri guvernamentale.

Prin această inițiativă se prevede ca pacientul să beneficieze de alocația de hrană pe parcursul spitalizării, de la data internării efective, cu mențiunea că aceasta urmează a fi ajustată anual cu rata inflației.

Aplicarea prevederilor inițiativei legislative duce la o influență mai mare asupra bugetului general consolidat, prin majorarea cheltuielilor bugetului Fondului național unic de asigurări sociale de sănătate și a celor cuprinse în bugetul Ministerului Muncii și Protecției Sociale pentru plata indemnizațiilor de hrană de care beneficiază persoanele infectate cu HIV sau bolnave de SIDA și TBC, pe perioada de tratament ambulatoriu, indemnizații calculate în funcție de alocația de hrană din unitățile sanitare.

Recomandări

Focar de Covid la o unitate spitalicească din Iași

Direcţia de Sănătate Publică informează cu privire la apariția unui focar Covid-19 din judeţul Iaşi: …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *