marți , 21 septembrie 2021 10:29 pm
Iasi booked.net
-1°C

Guvernul a recunoscut că s-au comis erori medicale și că este necesară schimbarea protocoalelor

Guvernul a recunoscut, într-un document oficial, că, de la debutul pandemiei, s-au comis erori medicale și că este necesară schimbarea protocoalelor. Astfel, personalul medical va fi trimis la programe de formare și perfecționare pentru siguranța pacienților. 

Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate (ANMCS) va avea atribuții sporite în monitorizarea greșelilor medicale și în pregătirea suplimentară a cadrelor medicale, potrivit unei Ordonanțe de Urgență adoptată ieri de Guvern.

În contextul situației epidemiologice actuale, generată de pandemia cu Sars-Cov-2, ANMCS a efectuat o evaluare a riscurilor de sănătate publică pentru perioada imediat următoare, consecutiv majorării substanțiale a numărului de persoane infectate cu noul coronavirus. Cele mai întâlnite vulnerabilități găsite au fost limitarea accesului la serviciile de sănătate a pacienților cu afecțiuni cronice și/sau urgențe medicale non-Covid, comunicarea ineficientă între instituțiile implicate în monitorizarea situației și populație, lipsa unei baze de date unitare, centralizată la nivel național și accesibilă tuturor instituțiilor implicate în gestionarea pandemiei, supravegherea ineficientă a populației afectate, folosirea neconformă a tuturor resurselor existente în sistemul sanitare, precum și absența unui mecanism unitar de monitorizare și control în timp real a activității instituțiilor implicate în gestionarea crizei.

Pentru perioada următoare Guvernul preconizează apariția riscului de depășire a capacității de răspuns a instituțiilor implicate în gestionarea situației actuale la cererile de informații din partea populației, dar și de depășire a capacității sistemului sanitar de a face față necesităților de îngrijiri medicale ale pacienților.

Recomandări

Guvernul va sprijini păstrarea memoriei lui Ion CARAMITRU şi a Flaviei BĂLESCU-COPOSU

În calitate de Reprezentant Special al Guvernului pentru Promovarea Politicilor Memoriei, Combaterea Antisemitismului și Xenofobiei, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *