vineri , 21 ianuarie 2022 6:13 pm
Iasi booked.net
-1°C

Guvernul a publicat Planul Național de Investiții și Relansare Economică

Este vorba despre un program amplu care pune accent pe investiții, digitalizare și stimulare a capitalului autohton, mai degrabă decât pe consum.

Potrivit documentului, obiectivul noului model de dezvoltare economică promovat de Guvern este realizarea convergenţei cu economiile europene, astfel încât Produsul Intern Brut pe cap de locuitor la paritatea de cumpărare standard să ajungă la 87% din media Uniunii Europene, în următorii 5 ani.

Câteva măsuri din Planul de Relansare Economică

  • Amânarea la plată a ratelor bancare pentru o perioadă de 9 luni pentru persoanele fizice și juridice afectate de criza Covid-19 (cca. 300.000 beneficiari)
  • Bonificații pentru plata impozitelor pentru companii și persoane fizice, suspendarea obligațiilor fiscale și bugetare pe perioada stării de urgență și a stării de alertă, reeșalonarea datoriilor bugetare după 31 decembrie 2020, scutirea de unele impozite specifice pentru industriile afectate, suspendarea popririlor și executărilor silite, rambursarea TVA cu control ulterior, plata concediilor medicale restante etc. – Impact: 15 mld. lei.
  • Credite cu garanții de stat și dobândă subvenționată pentru investiții și capital de lucru cu un plafon de 15 mld. lei prin programul IMM Invest (cca. 40.000 de beneficiari);
  • Amânarea la plată a ratelor bancare, chiriilor și utilităților pentru companiile afectate de criza Covid-19 în baza certificatului pentru situații de urgență (cca. 30.000 de beneficiari);

Recomandări

Investiții în sport la Iași

În cadrul amplului program de modernizare a facilităților sportive ale unităților de învățământ, continuăm lucrările …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *