duminică , 18 aprilie 2021 12:14 pm
Iasi booked.net
-1°C

Grupul de Comunicare Strategică dezminte zvonurile despre decesul ÎPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor

Grupul de Comunicare Strategică dezimte informaţiile apărute în mediul online despre presupusul deces al ÎPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor.

Știrea este falsă. ÎPS Pimen este în viață„, precizează GCS, ca reacţie la o ştire publicată de site-ul altarulcredintei.md, cu titlul „ÎPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor a trecut la cele veșnice„, potrivit stiripesurse.ro

ÎPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, este în stare gravă, intubat, pe secţia de ATI a Institutului de Boli Infecţioase Matei Balş din Capitală. ÎPS Pimen a fost transportat cu elicopterul de la Spitalul Judeţean Suceava la Bucureşti pe 20 aprilie, alături de un bărbat în vârstă de 47 de ani, intubat.

A fost un zbor de noapte despre care medicii SMURD Iaşi au spus că a fost o misiune deosebită pe care au făcut-o în ajutorul pacienţilor aflaţi în stare gravă, din cauza faptului că locurile la ATI în unitatea sanitară din Suceava erau la acea vreme insuficiente.

ÎPS Pimen a fost intubat vineri seara, după ce a suferit complicaţii pulmonare. Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, spunea, sâmbătă, la Iaşi, că Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor este în stare stabilă, dar medicii rămân rezervaţi, date fiind vârsta şi alte boli ale ierahului.

ÎPS Pimen este în fruntea Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor de 29 de ani.

Recomandări

Au fost desemnați doi ierarhi candidați pentru slujirea de Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților

În ziua de sâmbătă, 11 iulie 2020, la Reşedinţa Mitropolitană din Iaşi, s-a desfăşurat şedinţa …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *