marți , 21 septembrie 2021 6:14 am
Iasi booked.net
-1°C

Grup ieșean, specializat în contrabandă cu țigări, destructurat de DIICOT! Vindeau în piața Nicolina

Poate cea mai mare rețea de contrabandă cu țigări din Iași a fost destructurată de către procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Iași, împreună cu ofițerii de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iași.

„La data de 20.02.2020, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Iași împreună cu ofițerii de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iași au efectuat un număr de 11 percheziții domiciliare pe raza municipiului Iași, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunii de contrabandă”, au transmis oamenii legii.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că, începând cu luna ianuarie 2019, a fost constituit un grup infracțional organizat, ai cărui membrii au acționat, în mod coordonat, în ceea ce privește achiziționarea din Republica Moldova și Ucraina a unor cantități importante de țigarete provenind din contrabandă, pe care le-au depozitat și comercializat către diverși cumpărători, în principal pe raza judeţului Iași.

Membrii grupului au acționat în baza unor roluri bine stabilite (lider, furnizor, transportator) în vederea comercializării țigaretelor de contrabandă în zona pieței agroalimentare Nicolina din municipiul Iași.
La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Iași urmează să fie aduse, în vederea audierii, un număr de 10 de persoane.
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Recomandări

VIDEO Focuri de armă pentru oprirea contrabandiştilor de ţigări, la frontiera cu Ucraina

Polițiștii de frontieră de la Sectorului Poliţiei de Frontieră Dorohoi au descoperit și ridicat în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *